NKS Hollands Diep


NKS Hollands Diep

Afgelopen zondag 5 juli 2009 werd de 5e wedstrijd gehouden in de reeks van 8 wedstrijden voor het NKS. Dit keer opnieuw het Hollands Diep. Een uitstekend water waar door een nieuwe regel een extra handicap aan was toegevoegd. Er was van tevoren een groot gebied aangegeven waarbinnen een parcours zou worden uitgezet dat door het bestuur pas op het laatste moment werd bekend gemaakt.


Controleboten deden goed werk

Het zomerse weer had op gedeelten van de dag duidelijk invloed op het bijtgedrag van de snoekbaars. Vooral op die momenten dat de wind wegviel liepen de aanbeten op de meeste stekken ook behoorlijk terug. Toch werd er door de 50 deelnemende boten redelijk tot goed gevangen. In totaal werden 198 ter meting aangeboden.De beste resultaten werden gemeld op de fireball.


Asjen en Chris waren in bloedvorm

De 1e bootprijs werd opgeëist door het ijzersterke duo Asjen Land en Chris Bloemert die momenteel in bloedvorm verkeren. Zij wonnen ook niet voor niets reeds 2 x de NKS finale en maakte dat zondag weer volledig waar met 4237 mm. Tweede werd Marcel Asbroek met vaste vismaat Willem Stolk die tekende voor 4136mm en de derde plaats was voor Leon Cramer en Hans Ruigrok die er dicht bij zaten met 3879 mm.


Koen met de prijs voor de grootste snoekbaars

Bij de grootste vissen hield Koen Vervloesem de familie-eer hoog door een vis van 85,1 cm te vangen. De 2e plaats was voor Marcel Asbroek met een dikke vis van 83 cm. terwijl Kees Hoogervorst  de topdrie afsloot met eentje van 81,5 cm. Marc Zitvast ving een prachtig getekende snoek van 108 cm die hem de trofee opleverde voor de grootste bijvangst terwijl de Baarstrofee voor Johan Vos was die er eentje wits te vangen van maar liefst 49 cm. Mooie vissen op een prachtige visdag.


Marc ving een prachtsnoek van 108 cm.

De controles waren opnieuw  erg goed geregeld met de nieuwe opzet.
Geen “ouwejongenskrentebroodgedrag” maar goed toezicht onder het mom; streng maar rechtvaardig en zo hoort het ook. Kortom het NKS bestuur kan weer terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijddag. Meer info op de site van et NKS.


De gebruikelijke groepsfoto van de verschillende prijswinnaars.


ANDEREN LAZEN OOK