NKS Hollands Diep

NKS Hollands Diep zondag 15 februari 2009

De weersvoorspellingen waren niet best. 80 % kans op regen, stevige wind en natte sneeuw. Je moet wel veel van je hobby houden om dat te trotseren. Van de ingeschreven 69 bootbemanningen lieten er gezien de slechte voorspellingen,  slechts 11 verstek gaan zodat er toch nog 58 boten voor de start van de wedstrijd op het water lagen. Het  traileren verliep voorspoedig en het was droog, zodat er in ieder geval een goede start gemaakt kon worden.

Gedurende de hele wedstrijd bleef het weer redelijk en het begon pas te regenen na 17.00 uur waarbij de wind ook nog in kracht toe begon te nemen, dus wat dat betreft veel geluk voor de deelnemers. Qua vangsten was er eveneens weinig reden tot klagen want er werd goed gevangen, waaronder enkele fraaie exemplaren. Het water was minder troebel dan de periode ervoor en ook de aanbeten waren goed en fel. In totaal werden er 285 maatse snoekbaarzen ter meting aangeboden.

De meest succesvolle aasaanbieding van de dag was die via de Fireball, waarmee ook de beste NKS vissers van dit moment visten en wel Sven Vervloersem en zijn vismaat Marc Dauwen. Opnieuw wisten deze Belgische topvissers de concurrentie genadeloos op afstand te vissen en pakten de 1e bootprijs met 4447 mm. Ongelofelijk knap hoe zij op totaal verschillende watertypes toch steeds weten te scoren.  Tweede werden heel knap Rob Muller en René van Moorsel met  4014 mm terwijl de 3e bootprijs opnieuw naar de Belgen ging. Met 4003 mm waren dat Mario van Dijck en Koen Vervloesem, derhalve een superdag voor de Rode Duivels!


De sterkste NKS vissers van dit moment; Sven en Marc, proficiat!

Zoals gezegd werd er goed gevangen en de 3 controleboten konden de metingen goed verwerken, mede door het nieuwe max. 7 vissensysteem wat toch in de praktijk goed lijkt te werken. Uit de metingen bleek dat er verschillende 40-plus baarzen werden gevangen waarvan de grootste door Dave Briers met een lengte van 45,6 cm.


De grootste van de dag voor Lucien Molenkamp….



...Die uiteraard weer keurig werd teruggezet

Ook werd er een mooie metersnoek verschalkt door Boudewijn Vis die maar liefst 105 echte centimeters op de meetlat bracht. De grootste snoekbaarzen tenslotte bleken bij meting  96,7 cm voor Lucien Molenkamp (1e prijs) Eentje van 94 cm gevangen door Chris Ysermans (2e prijs) en tenslotte een 82,8 cm vis voor Willem Stolk die hiermee de 3e prijs pakte voor de grootste snoekbaars.


Alle prijswinnaars samen op de plaat

De regie van deze geslaagde dag was grotendeels in handen van Gerben Mul die samen met zijn team ontzettend veel goed werk verricht voor deze club.Grote klasse. De prijsuitreiking was eveneens erg gezellig waarbij wel aangetekend moet worden dat er nog steeds verschillende deelnemers zijn die zich hier alleen laten zien als ze prijs gewonnen hebben en dat is dan weer wat minder. Verder kunnen alle betrokkenen weer terugkijken op een zeer geslaagde visdag! Meer info op de NKS site.


ANDEREN LAZEN OOK