NKS Haringvliet

NKS Haringvliet

Met een ongelofelijke mooie zonsopkomst en daarna schitterend weer, ging afgelopen zondag 10 februari 2008 de NKS wedstrijd op het Haringvliet van start. Een mooi water voor een dergelijk evenement; ruim, overzichtelijk en een puik snoekbaarsbestand. Er was een grote opkomst aan deelnemers en boten.


Prachtig begin van de dag op het Haringvliet…..

In totaal 62 boten en daarin 124 deelnemers deden mee aan dit evenement. Er werd voor wedstrijdbegrippen ook erg goed gevangen, want in totaal werden 588 maatse snoekbaarzen ter meting aangeboden. Een uniek evenement op een uniek water want waar in Europa zijn er zulke aantallen prachtige snoekbaarzen te vangen tijdens zo’n groite wedstrijd?

Ook het formaat van de vissen mocht er wezen. Ten eerste een prachtbaars van 47 cm gevangen door Bas Rozeboom en in de top 3 van de grootste snoekbaarzen bleek dat deze vissen allen boven de 80 cm uitkwamen en dat is wel eens anders geweest! De top 10 vissen waren trouwens allemaal vissen boven de 70 cm, geweldig!

Grootste snoekbaars:
 
Top 10 vissen allemaal boven 70 cm. Waarvan top 3 boven 80:

· 1. Cyril Buntjens 85,4
· 2. Geert Trompetter 80,6
· 3. Kees Hoogevorst 80,2

Zoals gezegd werd er erg goed gevangen en de top drie plaatsen draaiden allemaal rond de 25 vissen. Eén vis meer of minder kon je de overwinning kosten. Kroon-Marteijn lagen lange tijd op kop maar moesten in het laatste kwartier met 1 vis voorsporong de winst aan Asbroek/Stolk laten. Wel leuk voor deze site was het feit dat bij de eerste 2 plaatsen er 2 medewerkers van Total Fishing zaten. Hierbij de top 3 zoals die zondag aan het eind van de middag bekend was en dus onder voorbehoud is. De officiele uitslag kunt u in de loop van vandaag of morgen vinden op de NKS site


Asbroek/Stolk pakte de eerste plaats met 25 vissen

Beste boot:
 
1. Asbroek/ Stolk met 25 vissen
2. Kroon/Marteijn met 24 vissen
3. Kalle Salman/ Norbert Regenit met 23 vissen

 Er waren nog verschillende boten met net boven of net onder de 20 vissen. Veel verschillen weer in vangtechniek:  sommigen op shads, anderen op fireball….Belangrijk was op de juiste momenten te wisselen. De meeste vissen werden tussen de 8 en 10 meter diepte gevangen.


Kroon/Marteijn zagen na winst vorige keer op het Haringvliet, nu de overwinning in het laatste kwartier wegglippen

Door omstandigheden konden de vaste controleurs er niet bij zijn..daarom 3 boten reservecontroleurs..wat een vuurdoop met deze aantallen én .....ze deden het uitstekend!! Er werd heel zorgvuldig al varend naast de boot gekomen, nauwkeurig gemeten en geregistreerd….. perfect!
Zonder deze mensen en vele anderen die hun nek iedere keer weer uitsteken om dit soort evenementen te organiseren, is dit allemaal niet mogelijk!


Hulde aan de controleurs die het erg druk hadden


ANDEREN LAZEN OOK