NKS Andelse Maas

NKS Andelse Maas

Zondag 9 maart 2008 streek de NKS vloot neer langs de boorden van de Andelse Maas. Een water voor de gespecialiseerde riviervisser of goede allrounders. Wie zou het winnen was de grote vraag en zouden de mannen aan de kop van de competitie hun plaats kunnen behouden of verstevigen.

Iedereen weet dat de Andelse Maas een buitengewoon taai water is en dat de kans er goed inzit dat het klassement daar sterk kan wijzigen. Velen hebben dan ook de soms lange reis gemaakt om er de voorafgaande tijd te gaan trainen. Immers niets wordt aan het toeval overgelaten om in het bezit te komen van de fel begeerde Standard Horizon Totalfishing Cup. Sommigen waren zelfs 8x geweest. Het NKS leeft als nooit tevoren.

Alles was prima op orde bij Camping De Rietschoof te Aalst.  Goede parkeerplaats, prima kantine (om 7 uur was de koffie al gereed) en een mooie trailerhelling  wel smal maar ja je kunt ook niet alles hebben. Het was een hele dagen zachte maar gestage regen met windvlagen. Her en der was het water troebel, het parcours was uitgebreid ten opzichte van vorige keer, dus meer keuze. Waar te beginnen en met welk (kunst)aas. Vragen die elke NKS deelnemer de dagen vooraf steeds kwellen.

 Ook gedurende de wedstrijd steeds de keuze moeten maken…. hier blijven of naar andere stek?  Shad of Fireball. Een voorntje of de spiering?  Om 15 uur weet iedereen altijd weer meeer…..vooral voor de volgende keer. Het was een spannende wedstrijd, een enkele vis meer of minder kan je zo 10 plaatsen schelen. 49 boten  vingen 126 maatse vissen. Een stuk beter als de vorige keer toen er slechts 47 maatse vissen gevangen werden.(exacte aantallen onder voorbehoud) De Belgen waren oppermachtig vandaag….. de eerste drie boten waren allemaal zuiderburen die met de prijzen én eer gingen strijken:


Winnaars bootprijs Chris Boxbergen en Peter Engelen met 10 vissen

Chris Boxbergen en Peter Engelen met 10 vissen
Johan van den Bergh en Kim Coremans 8 vissen (eerste keer meedoen met de boot…...klasse!)
Cyriel Buntjens en Eddy de Rijck 

 
Grootste vis ging naar Jelle VErsleijen met 79 centimer. Een van de weinige dames zat hem met 78 cm dicht op de hielen… Petra Olijerhoek.  Derde was Rob Muller met 71 cm. Grootste Baars was voor Ed Rocfes met 32,5. Er werd regelmatig snoek gevangen, maar voor deze soort is het seizoen al gesloten…dus geen prijzen.

 
Winnaar prijs grootste snoekbaars

En het klassement ging op zijn kop….. De nummers 1 en 2 eindigden niet voorin in het klassement….. en moesten hun  toppositie afstaan aan Tom Kroon en Eric Marteijn die met een 9e plaats nu aan kop gaan in het klassement.

Rob Blom klom met Wessel Overeem naar een derde plaats en Chris Boxberger kwam door zijn overwinning de top 5 binnen….De komende drie wedstrijden die resteren kan er nog van alles gebeuren…... het is buitengewoon spannend hoe het dit jaar zal aflopen.

Meer info op de site van het NKS!

 


ANDEREN LAZEN OOK