NKS 2006 wedstrijd Gooimeer

NKS wedstrijd Gooimeer

Afgelopen zondag 28 mei 2006 werd op het Gooimeer de NKS wedstrijd gehouden onder behoorlijke ruige omstandigheden. Er stonden flinke golven en dat maakte het er voor de deelnemers niet makkelijker op.

Maar ook tijdens wind moet er vis gevangen kunnen worden, dus kwam alle ervaring, inzicht en kennis van het vissen én varen goed van pas. De meeste bootvissers weten hoe lastig het kan zijn om subtiel te vissen met een flinke deining, veel water binnenboord en een bulderende wind. Petje af voor de vissers die onder deze omstandigheden goed wisten te vangen.

Traileren vanaf de Gooimeerdijk….een fantastische helling. Zo zouden er honderd meer van moeten zijn in Nederland.
„Traileren vanaf de Gooimeerdijk….een fantastische helling. Zo zouden er  honderd meer van moeten zijn in Nederland.  „

In de vroege ochtend verschenen er ondanks het ruige weer toch nog 58 boten met bemanning aan de trailerhelling aan de Gooimeerdijk en dat is een mooi aantal. Ook prettig voor de organisatoren van deze wedstrijden die er iedere keer weer veel werk voor verzetten en zorgen voor een steeds hoger niveau van organseren. Het loopt allemaal lekker soepeltjes, de regels worden goed gehandhaafd en de sfeer is gewoon goed. Achter de scherm wordt er voortdurend hard aan gewerkt om de omstandigheden  en de uitrusting waarmee moet worden gewerkt op peil te houden. De nieuwe controleboten b.v.  die door Honda worden verzorgd kwamen met dit weer goed van pas en gaven geen krimp op de hoge golven.

De nieuwe controleboot gesponsord door Honda. Hoofdcontroleur Eric met partner zijn er blij mee En trots op
„De nieuwe controleboot gesponsord door Honda. Hoofdcontroleur Eric met partner zijn er blij mee En trots op“

De vangsten waren uitstekend te noemen want er werd door 49 boten vis gevist die in totaal net geen 300 snoekbaarzen wisten te vangen. (299) Het betreft hier dan wel maatse snoekbaarzen, waaronder maar liefst 5 vissen van 90 centimer of groter. Guus Haak pakte de allergrootste en dat bleek bij (nauwkeurige) meting een vis van maar liefst 96,4 cm. te zijn! M. Hamelijnck pakte de 2e prijs voor de grootste snoeknbaars door er een van 95,4 cm te vangen, terwijl Chris Bloemert er eentje pakte van 91,8 cm.

Maarten met „zijn“negentiger
„Maarten met „zijn“negentiger“

Bloemert viste samen met zijn vismaat A. Land een perfecte wedstrijd en samen vingen zij maar liefst 19 maatse snoekbaarzen. Een knappe  prestaie waarmee zij inmiddels de 2e plaats innemen in de stand om de prestigieuze Eagle-Total Fishingcup. Het koppel Kroon-Marteijn voelt de hete adem van Bloemert en Land in de nek. Het wordt nog een spannende strijd om deze cup die gewonnen wordt door het team dat over een heel seizoen de meeste punten bij elkaar weet te vissen.

Guus had dit weekend de grootste
„Guus had dit weekend de grootste“

Tweede met 17 vissen werden V/d Ploeg en Tuinenga terwijl Ooms-Stegeman zich ook op het podium visten met 16 stuks. De eerste vijf winnende koppels vingen ruim 80 maatse vissen en dat klinkt gewoon erg goed. De grootste baars die deze wedstrijd door Duyvelshoff werd gevangen, was 33,4 cm. Na afloop een gezellige prijsuitreiking in Almere waarbij iedereen op een geslaagde wedstrijd kon terugkijken.

Eerste bootprijs met 17 vissen voor Land-Bloemert van het Zunnebeldteam
„Eerste bootprijs met 17 vissen voor  Land-Bloemert van het Zunnebeldteam“

Neem ook eens een kijkje op de door Gerben Mul (tumult-vormgeving.nl) ontwikkelde nieuwe site van het NKS. Daarop alle uitslagen, standen en noem maar op: www.nksnoekbaarsvissen.nl.

ANDEREN LAZEN OOK