NK Kust met goede vangsten!

VEEL VIS TIJDENS NK KUST.

Het was eindelijk weer eens een spannend NK kust!
De verwachtingen waren hoog gespannen omdat er tijdens de “proefvisdagen”heel veel vis was gevangen. “Redder in de bekende nood”, bleek ook nu weer vriend zeebaars.


Verreweg de meest gevangen vis van de afgelopen dagen. En geloof me of niet maar het waren over het algemeen mooie, supergezonde vissen die zich onder de kant tegoed deden aan het grote aanbod van zwemkrabben en garnalen. Beste vangsten werden geboekt aan cocktailtjes van slikken,piertjes en steekzager(tjes).

Ook werden er nog aardig wat grote botten en een enkele tong gevangen. De organisatie van de WSV ’s-Gravenzande was zondermeer perfect te noemen. De vele deelnemers werden met tractoren voorzien platte wagens naar hun stek gebracht. De west -zuidwesten wind had de branding aardig opgestuwd waardoor de zeebaars behoorlijk actief bleek dicht  onder de kant. Vissen van 45 cm. en groter (4 pond en zwaarder!) waren echt geen uitzondering.



Kortom een heerlijk kampioenschap met een verrassende maar fantastische winnaar genaamd  Eric Romijn van de Eurovissers. Hij wist maar liefst 271 cm. vis ter meting aan te bieden.Goede 2e werd John Muis van de Zeenaald met 238 cm. terwijl Thomas van Sluijs van de Knoraene (Zoutelande) er met de bronzen medaille (185 cm.) vandoor ging.



Al bij al een heerlijke wedstrijd waar veel wedstrijdvissers nog lang over na zullen praten. De 60 deelnemers die zich geplaatst hebben voor de naselectie kust zullen op zaterdag 25 november en zaterdag 9 december keihard moeten knokken voor een “plekkie” op het WK in Belgie in 2007.

De drie beste korpsen waren:

1e korps  HSV de Zeenaald  met 57 punten

2e korps HSV Ter Heijde       met 59 punten

3e korps Edelkarper 4           met 63 punten  

 HSV de Zeenaald en HSV Ter Heijde gaan bovendien deelnemen aan het WK!

Uiteraard houden we jullie hier op je eigen TF op de hoogte van de stand van zaken!


Joop Folkers.


ANDEREN LAZEN OOK