Nieuwe visstekken Mark – Dintel – Vliet

Nieuwe visstekken Mark – Dintel – Vliet

De Brabantse rivieren Mark, Dintel en Vliet hebben er nieuwe visstekken bij gekregen.

De gemeenten Steenbergen en Halderberge hebben binnen het project Waterland op twee locaties visvoorzieningen aangelegd. Sportvisserij Zuidwest Nederland vond dat veel te weinig en heeft het heft in handen genomen om nog meer visplaatsen te realiseren.

In totaal zijn nu op 5 locaties circa 20 nieuwe visplaatsen gerealiseerd. Belangrijke viswateren als het Mark-Vlietkanaal, de Steenbergse haven en de Mark worden zo beter bevisbaar. De werkzaamheden zijn onlangs afgerond, waardoor hier gedurende zomermaanden al meteen gebruik gemaakt van kan worden!

   

Waterland
In het project Waterland werken de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Steenbergen en waterschap Brabantse Delta samen om de recreatie langs Mark, Dintel en Vliet te versterken.

Het plaatsen van aanlegsteigers, kanosteigers, picknicktafels, visstoepen, vissteigers, bewegwijzering en informatiepanelen verbetert de koppeling tussen land- en waterrecreatie. Aangezien sportvissers een van de belangrijkste gebruikers zijn van de oeverzone.

Heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland zich ingezet om op zoveel mogelijk plaatsen langs de Mark, Dintel en Vliet visstekken te creëren. Naast de financiële bijdrage à € 17.500,- van Sportvisserij Zuidwest Nederland, heeft ook Sportvisserij Nederland € 10.000,- subsidie beschikbaar gesteld vanuit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden.

Vrijdagmiddag 21 juni is de officiële opening van de voorzieningen.

Visstekken

 
1)    Steenbergse haven (Oost Havendijk): Aan het einde van het appartementencomplex is een lange vissteiger geplaatst waarvan in de Steenbergse haven gevist kan worden. Parkeren kan op de parkeerplaats welke direct achter de vissteiger gelegen is.

 
Coördinaten t.b.v. Google Maps: 51.59467, 4.30855

2)    Mark-Vlietkanaal (westzijde Commissaris van den Hartenbrug): Aan de Holderbergsedijk liggen 7 visstoepen waarvan zo ongeveer vanuit de auto kan worden gevist. Ook voor vissers die wat minder te been zijn, is dit een fantastische stek om in alle rust een hengeltje uit te werpen.

 
Coördinaten t.b.v. Google Maps: 51.57815, 4.43628

3)    Mark-Vlietkanaal (westzijde brug Zuidzeedijk): Op een rustig plekje met voldoende parkeerruimte direct achter de visstek, zijn 3 visstoepen aangelegd.


Coördinaten t.b.v. Google Maps: 51.592116,4.429174

4)    Mark (Kristalsingel Stampersgat): Ten westen van een klein haventje, achter het kerkhof liggen 3 kleine vissteigertjes.


Coördinaten t.b.v. Google Maps: 51.614532,4.445726

5)    Mark (Witte brug Stampersgat): Aan de zuidwestzijde van de zogenaamde Witte brug die de Provincialeweg Noord over de Mark leidt, is een lange harde visstoep aangelegd. Deze stek is te bereiken door vanaf de brug een trappetje naar beneden te nemen.


Coördinaten t.b.v. Google Maps: 51.613931,4.456804

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -