Nieuw: Monkey Climber magazine

Persbericht Monkey Climber magazine

Monkey Climber magazine #1 – Winter 2011

Eindelijk is het zover! Nog een paar weken en dan verschijnt het eerste nummer van Monkey Climber, het gloednieuwe Nederlandstalige specimen magazine. We geven alvast een voorsmaakje van onze rubrieken, auteurs en artikelen.

A Fish for All Seasons – Martin Bowler
Het leven van een allrounder als Martin Bowler is nooit saai. Exclusief voor Monkey Climber brengt hij de wondermooie reeks A Fish for All Seasons. In dit introductieartikel legt Martin ons op onevenaarbare wijze uit wat vissen voor hem betekent en hoe we zijn unieke seizoensbenadering moeten zien. I wish I was a Bowler!

wH2O’s wH2O – Phil Cottenier
Als een van de topvissers uit de Benelux na 25 jaar hardcore karpervissen de stretcher inruilt voor de sofa, mag je dat als magazine niet aan je neus laten voorbijgaan. Zeker niet als die visser dan nog eens iemand is die sowieso weinig in de picture komt, een waslijst dikke vissen op zijn naam schreef en daar toch heel down to earth bij blijft. In wH2O’s wH2O presenteren we u Phil Cottenier in zijn meest open(hartige) interview ooit. Read and weep!

Baanbrekend Duits snoekonderzoek – Alexander Kobler
Dat onze Duitse coverboy Alexander Kobler niet enkel goed is in oogstrelende karpers vangen, maar ook nog eens een uitstekend vorser is, bewijst dit artikel perfect. In 2005 voerde de nu aan de Universiteit van Antwerpen werkzame Alexander in zijn thuisland Duitsland samen met een medestudent een wel erg bijzonder snoekonderzoek uit. Eentje die onze inzichten in snoeken en hun gedrag meer dan ten goede komt, ook als visser!

Welcome to the Jungle – Ronny De Groote
In Welcome to the Jungle neemt Ronny De Groote ons mee op een van de meest adembenemende expedities waarvan hij ooit deel mocht uitmaken. Tweehonderd kilometer rivieren in de Surinaamse Amazone afdalen op zoek naar pauwstaartbaarzen, Ajoemara en als het even kan ook nog een paar katvissoorten is hen nog maar door weinigen voorgedaan. Een adembenemend reisverhaal met de meest fascinerende foto’s!

In de ban van de bijvangst – Luc De Baets
Baetsie is back en wel met zijn eerste artikel over het vissen – in dit geval zélfs karpervissen – an sich sinds 1993(!) Zet je schrap voor een bijzonder scherp en sterk stuk met – had je anders verwacht – een hoog De Dunne Lijn gehalte. Alles begint bij Lucs terugkeer naar de Damse Vaart in een poging een paar zeelten te vangen. Maar wanneer de karpers het zeeltlaken tot scheurens toe hun kant op trekken, suist Lucs karpervissersbloed als vanouds door de ooit behoorlijk dichtgeslibde aderen. Of hoe zijn zoektocht naar zeelt een wel erg beklijvende masterclass penvissen op karper werd.

En nog veel meer. Zie hier de rest van de preview.

Monkey Climber magazine verschijnt in het eerste jaargang tweemaal (winter 2011 / zomer 2012). Een jaarabonnement op kost 15,99 euro en kan bekomen worden via overschrijving op rekeningnummer IBAN BE27 7380 2329 4873, BIC KRED BE BB, op naam van Monkey Climber Magazine, tav/ Giovanni Vanhooren, Maria Theresiastraat 42, 8400 Oostende, België met volledige vermelding van naam en adresgegevens.

Monkey Climber magazine is ook aanwezig op Hengel Expo 2011 (3-4 december), de VBK-meeting 2011 (10 december) en Carp Zwolle 2012 (4-5 februari).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -