Nieuw in Nederland:  Het N.K.R !

Het Nederlands Kampioenschap Roofvissen.

Na ruim 8 maanden voorbereiding is het dan zover. Het open Nederlands Kampioenschap Roofvissen, kortweg NKR, is een feit en vanaf 2009 kan er worden gestreden om deze nieuwe prestigieuze titel. De wedstrijden worden vanuit een boot gevist door vaste koppels.

De maanden van voorbereiding stonden vooral in het teken van besprekingen met sponsoren, vertegenwoordigers van de federaties, vergaderingen van het bestuur en andere belanghebbenden waaronder het bestuur van de NKS. Ook Sportvisserij Nederland is betrokken bij de organisatie en zij stellen materialen ter beschikking voor de vangstregistratie. Op 7 april 2008 werd de oprichting van deze officiële vereniging een feit door ondertekening van de akte bij de notaris.

In januari en oktober 2009 zijn er twee weekenden gepland. Het tweede weekend in de betreffende maand is een uitwijkdatum. In één weekend zal een wedstrijd op zaterdag en op zondag worden gevist. Op zaterdagavond is er een mogelijkheid om te blijven overnachten, want ook de gezelligheid speelt een grote rol!
Op deze avond kunnen de ervaringen van de dag worden uitgewisseld en wordt er een voorlopige tussenstand van de teams gepresenteerd. Daarnaast worden er gastsprekers uitgenodigd die een leuke aanvulling kunnen geven aan de avond.

De overnachting zal plaatsvinden in de buurt van het viswater. Tevens is er de mogelijkheid om te eten en te drinken. De boten kunnen op een centrale plaats worden geparkeerd en voor beveiliging zal worden gezorgd.

In de twee weekenden wordt er op vier verschillende wateren gevist op zowel snoek, snoekbaars en baars. Het parcours wordt tijdig bekend gemaakt door het bestuur.

Er is voor gekozen om niet alle vissen ter meting aan te laten bieden. Dit besluit is vooral genomen voor het welzijn van de vis. Ieder team heeft de mogelijkheid om van elke vissoort maximaal 5 vissen aan te bieden. Dit is over het totaal van de vier wedstrijden.

Een voorbeeld: een team heeft in de eerste wedstrijd zijn 6e snoekbaars gevangen. Deze 6e snoekbaars is echter kleiner dan de al eerder aangeboden snoekbaarzen. Het team kan deze snoekbaars meteen weer laten zwemmen.

Ditzelfde geldt voor de 2e t/m de 4e wedstrijd. Vangt het team echter een snoekbaars die groter is dan de al aangeboden snoekbaarzen, dan wordt deze wel ter meting aangeboden.

De kleinste snoekbaars van de eerste vijf zal dan vervallen. De puntentelling gaat dan natuurlijk omhoog. Voor aanvang van iedere wedstrijd ontvangt het team een overzicht met het totaal van alle vissoorten die zijn gevangen.

Vangt een team tijdens één wedstrijddag alle drie vissoorten (en ze worden ter meting aangeboden voor het klassement), dan ontvangen zij bonuspunten.

Het team dat Nederlands Kampioen wordt heeft de meeste punten over 4 wedstrijden behaald. Dit hoeft per definitie niet te betekenen dat zij ook de grootste vissen hebben gevangen. Door alle drie soorten op iedere wedstrijddag te vangen kan je namelijk veel bonuspunten scoren.

Onze sponsoren stellen fantastische prijzen ter beschikking. Elk weekend zijn er bootprijzen voor de beste boten. Het aantal bootprijzen is afhankelijk van de deelname en heeft de verdeelsleutel 1 op 10. Daarnaast zijn er elke dag 3 prijzen voor de grootste vissen van elke soort. Eén van de eindprijzen zal een compleet verzorgde reis naar de USA zijn om daar mee te doen aan de PRO/AM Bass-wedstrijden. Onze sponsoren zijn o.a. G-Loomis, Rapala, Plano, Storm, Shimano en Baron Marine.

Met deze opzet hoopt het bestuur een brede groep sportvissers aan te spreken die het leuk vinden in wedstrijdverband hun krachten te kunnen meten. Voor alle verdere details hebben wij een website www.nkroofvissen.nl gemaakt. Tevens wordt via het specialistenblad “de Roofvis” en de internetsites Total Fishing rn Roofvisnet aandacht aan het evenement gegeven.

De inschrijvingen kunnen vanaf heden via de website van het NKR worden gedaan. Er is een maximum van 50 boten aan de wedstrijden gesteld. Het inschrijfgeld bedraagt € 200,—per koppel per weekend.

Het bestuur,

Voorzitter, Erik Stobbe.
Secretaris, Frank Brandwacht.
Penningmeester, Bertino ter Maten.
Bestuurslid/webmaster, Luuk Gottenkieny.

Voor alle info en eventuele vragen kunt u terecht op de NKR-site!


ANDEREN LAZEN OOK