Nederlands Kampioenschap Kleinbootvissen 2015 geslaagd

Persbericht NK Kleinbootvissen

Nederlands Kampioenschap Kleinbootvissen 2015 geslaagd 

Na drie keer uitstel werkte het weer ditmaal mee. Op 12 september streden 53 boten uit de gehele kuststreek van Zeeland tot Noord-Holland voor de kust van Scheveningen om het kampioenschap.

Tussen 9:00 uur en 14:00 uur werd gevist op de Noordzee in het zicht van de Scheveningse boulevard en de pier. Door de aflandige wind waren de visomstandigheden goed en werd er bij elkaar 540 kilo vis gevangen.

Na de meting en weging in de Scheveningse visafslag werden de winnaars bekend gemaakt op het feestterrein bij de organiserende vereniging Jachtclub Scheveningen.

Wethouder Rabin Baldewsingh van sportzaken reikte de prijzen uit aan de de nieuwe Nederlands Kampioen Ivar en Jeanette Wijker van vereniging De Werf uit Egmond aan Zee. Tweede werd Rob Weenink met Carel Doodkorte van de Deltavissers/ZW Nederland en derde Arie Krijgsman sr. en jr. van Skuytevaert, uit Katwijk.



De Joon, een wisseltrofee van het NFB voor de beste verenigingsvangst werd uitgereikt aan de Deltavissers/ZW Nederland.



Na de prijsuitreiking werden de prijzen die door sponsoren beschikbaar gesteld waren onder alle deelnemers verloot en waarbij de hoofdprijs een Mercury 4takt langstaart buitenboordmotor ging naar de gelukkige Emiel Jonkers van Jachtclub Scheveningen. 


De mooie Humminbird Sonar +GPS mapping ging naar Adrie Weesie van de Deltavissers, drie Condor fishfinders waren resp voor John Rosmolen, Carola Gruen en Hans van Nieuwkerk. 

De Raymarine Dragon fishfinder werd in ontvangst genomen door Cees Midde, de elektrische buitenboordmotor van Kewi ging naar Rob van Dooren. De Total Fishing zeemolens werden gewonnen door Tom Waasdorp en Dimitri Poncin,

Albatros uit Scheveningen maakte veel deelnemers blij met een keur aan zeevisartikelen zoals vismolens, hengels, warme en/of waterdichte kleding, rookovens, stretchbedden, visbroeken en vistassen. Hengels en molens waren er ook van Raven Fishing Outlet, Paddy Hengelsport, Total Fishing en De Sportvisser.

Daarnaast een aantal andere prijzen die de deelnemers gelukkig maakten zoals van Center Parcs een weekendverblijf voor Toon Korte, een bb-motor onderhoudsbeurt van Vesters voor Jaap Verkade, digitale zeekaarten van Stentec, een decoupeerzag van Mastermate en een bilgepomp van Van Zelst. Vrolijk Watersport en Maritiem  zorgden ook voor leuke prijzen evenals een aantal restaurants rond de haven die dinerbonnen ter beschikking stelden.

De organisatie is er in geslaagd mede dankzij de sponsoren om dit kampioenschap op een professioneel niveau te organiseren, waarbij ook de vele vrijwilligers van de Jachtclub een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Voor meer informatie:
NK Bootvissen
www.jachtclubscheveningen.com
Jachtclub Scheveningen
Hellingweg 136 
2583 DX  Den Haag
email: nkbootvissen@jachtclubscheveningen.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -