Nash Terminal Tackle

klik om naar Nash Terminal Tackle te gaanPersbericht Nash

Nash Terminal Tackle

De firma Nash heeft op het gebied van klein materiaal een volledig assortiment onder de naam terminal tackle. Alles wat u nodig heeft wat betreft de “laatste meter” en het maken van uw onderlijn is verkrijgbaar. Zo zijn er verschillende soorten onderlijnmateriaal met voor ieder wat wils. In deze review meer informatie over de verschillende soorten onderlijnmateriaal en de eigenschappen

The Missing LinkThe missing link

Dit is gecoat, stripbaar onderlijnmateriaal met een redelijke stijve mantel en een soepele kern. Het perfecte onderlijnmateriaal voor bijna alle soorten rigs. Het staat bekend als allround onderlijnmateriaal met prima eigenschappen. Zo is de mantel makkelijk stripbaar, het is dunner dan het vergelijkbare materiaal op de markt.

Het is sterk en slijtvast en heeft geen geheugen waardoor de mantel mooi stijf blijft na het vangen van een vis. Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren; Weed Green/ Gravel/Silt in sterktes van 20/25/30lb

ArmourbraidArmourbraid

Dit is het ultieme onderlijnmateriaal als u vist in zware omstandigheden, zoals een obstakelrijk water of bij de riviervisserij. Armourbraid is enorm schuur- en slijtvast en compleet zinkend zodat de onderlijn altijd plat op de bodem zal liggen.

Het onderlijnmateriaal voelt iets stijf aan, dit om ook met verre worpen het “in de knoop gooien” te minimaliseren. Ook behoort hierdoor het in de war geraken van de onderlijn door kreeften tot het verleden. Verkrijgbaar in de kleur donkergroen in sterktes van 20/30/40lb

TriggalinkTriggalink

Een innovatie wat betreft het vissen met een elastiek rig of een bungy rig. Het rotzooien met elastiek om deze rigs te maken behoort dankzij triggalink tot de verleden tijd. Dit onderlijnmateriaal ziet eruit als gewoon, normaal gevlochten onderlijn en is ook zo te knopen, maar eenmaal in het water smelt de pva-kern en verandert de rig in een soort elastiek die 40% van zijn lengte krimpt.

Doordat de triggalink in het water verandert in een elastiekrig, wordt de haak sneller gezet en heeft de karper extra moeite om door het schudden de haak te lossen. Zodra de triggalink weer opdroogt zal deze de normale rekloze eigenschappen weer aannemen.

Dit onderlijnmateriaal wordt vaak gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld armourbraid of the missing link. Er wordt dan een klein onderlijntje geknoopt en door middel van een voorslagknoop wordt hier dan ongeveer 20cm triggalink aangeknoopt voor optimaal effect. Gebruik deze onderlijnen niet in al te  korte versies, >20cm werkt het beste. Verkrijgbaar in: 15, 20, /25 en 30lb.

FluorocarbonFluorocarbon stiff/stealth

Dit onderlijnmateriaal is vervaardigd uit de beste fluorocarbon dat er verkrijgbaar is in een stijve (stiff) en een soepele variant (stealth). Speciaal ontwikkeld voor het belagen van uiterst voorzichtige karpers in helder water waarbij ultieme camouflage noodzaak is.

Doordat fluorocarbon dezelfde lichtdoorlatendheid heeft als water is deze lijn nagenoeg onzichtbaar en is daarmee uitermate geschikt voor de hierboven vermelde visserij. Nash Fluorocarbon is prima geschikt voor bijvoorbeeld chod rigs, stiffrigs of combirigs.

Verkrijgbaar in Stealth: 8, 10, 15, en 20lb en Stiff: 10, 15, 20 en 25lb.

Voor meer info over al het Nash kleinmateriaal klik hier.