NASH Classic Monster Carp Pellet

NASH Classic Monster Carp Pellet

Deze lichtverteerbare pellet is op diverse manieren inzetbaar. De pellets zijn ter grootte van een maïskorrel en lossen vrij snel op. Je kunt ze goed inzetten in een PVA zakje, met als toevoeging bijvoorbeeld Nash-carpmino of een van onze top food soaks.

De pellets zijn echter zo instant dat het niet per definitie nodig is om er nog iets aan toe te voegen. Ook zijn ze goed te gebruiken in method mixen of tijdens het struinen.

Het mooie is dat er verschillende smaken Nash-pellets te krijgen zijn. We hebben het in dit geval dus niet over een vette/olierijke pellet. Integendeel, deze pellet kun je met een gerust hart het hele jaar door inzetten. Zogenaamde olierijke vismeel of halibutpellets zijn nogal verzadigbaar. Die kunnen in sommige situaties ook absoluut goed zijn, maar toch wordt er vaak te gemakkelijk kilo’s van in het water gegooid met de gedachte dat een pellet toch wel ‘oplost’, met alle gevolgen van dien.

Oplossen is eigenlijk niet het juiste woord, een pellet lost niet in het niets op. Een pellet is samengeperst voer, dat door aanraking met water gewoon uit elkaar valt. Dat wil niet zeggen dat er niks overblijft, er ligt weldegelijk voer in het water. Dus ook met - te vetrijke - pellets moet je met te koude watertemperaturen oppassen hoeveel je voert, net als met boilies.

Met dit soort pellets van Nash zul je niet heel snel te veel voeren omdat ze uit lichtverteerbare ingrediënten bestaan, maar blijf wel nadenken over je voerhoeveelheden naar gelang jouw vis omstandigheden en de watertemperatuur.

Een eenvoudig praktijkvoorbeeld
(nb.: bij water dat meer dan 10graden warm is)
Voer 2 dagen op een door jouw gekozen stek, waar je vertrouwen in hebt, elke dag 1kg gemengd 15 en 20mm boilies van Nash (bv mijn favoriet: de scopex-squid-liver van de Top Rod plus serie, maar met de classic-boilies werkt dit ook gewoon goed!).

De eerste voerdag ook ruim verspreid 1,5kg pellets erbij in dezelfde smaak (maar juist een gemengde combi kan ook goed uitpakken, gewoon beetje creatief zijn) om de vis vast te houden, in de buurt te laten rondschoffelen zoals ik dat noem. De tweede dag voer je 1kg boilies en een pond pellets.

Tijdens het vissen gebruik je de pellets in je PVA-zakjes naast je bijgevoerde boilies. Op deze manier durf ik –bijna- alle watertypen te bevissen. Hou het in de meeste situaties ook gewoon simpel. Hoe ingewikkelder je het voor jezelf maakt, des te meer je gaat twijfelen aan je aanpak!


Pelletpenvis uit maart

Met de pen
Ik gebruik deze pellets in het vroege voorjaar vooral bij het penvissen. Ik zoek de vis - als dat mogelijk is - op en strooi dan een paar flinke handen op een strategische plek. Ik vis over deze pelletvoerplekjes gewoon met een paar korrels blikmais. Ik heb vissen niet vaak instant zo makkelijk op het voer gekregen.

Op een water waar zeer lastig vangbare koikarpers zwemmen ving ik afgelopen maart in 2 maal 2 uurtjes pennen twee koikarpers, als je nagaat dat zelfs op maden deze vissen erg lastig te verleiden zijn. Ik zag ze gewoon los gaan op de pellets, ze maakten hun ‘belminuten’ boven op mijn plekje binnen no-time op.


Lastige klant op pellets

Vangze!
Raymond Hakkert

De Classic Monster Carp Pellet is verkrijgbaar in de smaken: Strawberry, Scopex, White Chocolat, Tutti Frutti, Pineapple, Monster Crab, Banana en Peach.

Meer informatie: www.nashtackle.com