Minn Kota onthult de i-Pilot….

Klik voor de website van Baron Marine

Minn Kota onthult de i-Pilot™ - het eersteTrollingmotorbesturingssysteem met GPS.

Minn Kota presenteert de nieuwste i-Pilot, het eerste trollingmotor besturingsysteem die GPS technologie toepast om automatisch te navigeren en de boot de positioneren voor de hengelsporter

De i-pilot integreert GPS technologie in de volgende Trollingmotoren van Minn Kota: Terrova,- PowerDrive V2,-Riptide ST of –Riptide SP boegmodel. De veelzijdige mogelijkheden van de hengelsporter worden (weer) verder uitgebreid door het toevoegen van verscheidene nieuwe, niet eerder geziene functies op deze allround Trollingmotor.

De nieuwste functie: “Track Record”
Hierdoor kan een complete Track met een maximale lengte van wel 3,2 km opgenomen en opgeslagen worden voor direct of voor later gebruik. Druk eenvoudigweg op de record-knop en u kunt langs de route varen die u wenst! De i-Pilot neemt deze Track op in zijn geheugen (max. 3 Tracks).

Wenst u de route weer te varen, dan kunt u m.b.v. de Playback functies de i-Pilot automatisch precies langs de gekozen route laten varen. De i-Pilot kan uw Track opslaan (van A naar B) en daarna automatisch via dezelfde route terugvaren m.b.v. de “Track to Start” knop of de andere kant op met de “Track to End” knop.

De revolutionaire “Spot-Lock” functie
Deze werkt als een elektronisch anker, die de boot op zijn plaats houdt. Als de boot meer dan 1,.5 mtr. afdrijft van de ingegeven Spot-Lock positie, zal de i-Pilot de trollingmotor aansturen om de boot op de ingegeven positie terug te brengen en daar te houden. Wind, golfwerking, stroming en/of afdrijven wordt automatisch gecorrigeerd. Met de “Geheugen” functie voor de “Spot-Lock” kan men later terugkeren naar die specifieke locatie.

Het i-Pilot systeem biedt een primeur. De Minn Kota Trollingmotor is uitgevoerd met een geavanceerde cruise control! In samenwerking met de i-Pilot houdt deze uw boot real-time op snelheid met verhogingen van 0,16 km/u. De hengelsporter heeft dus altijd zeer nauwkeurige snelheidscontrole tijdens het vissen.

Het i-Pilot systeem is ook uitgerust met het GPS gestuurde ”Geavanceerde AutoPilot™”. Houdt simpelweg uw Trolingmotor in de gewenste richting en activeer de Geavanceerde AutoPilot™. De  i-Pilot houdt u automatisch op koers en brengt u daar waar u wilt zijn met GPS precisie, zonder nadelige effecten van wind, golfslag, stroming of afdrijven.

In de i-Pilot afstandsbediening is Minn Kota’s beroemde “CoPilot™” ingebouwd, een draadloos Trollingmotor controlesysteem. Deze waterdichte afstandsbediening met drijfvermogen is zeer eenvoudig en gebruikersvriendelijk, u kunt alle i-Pilot mogelijkheden toepassen op elke gewenste plaats in uw boot.

De knoppen voor de verschillende functies zijn gegroepeerd:

     
  • De welbekende Co-Pilot knoppen zitten allemaal bovenaan, net onder het beeldscherm.
  •  
  • De Track Record knoppen zitten onder de Co Pilot knoppen in het midden van de afstandsbediening
  •  
  • Linksonder ziet u de AutoPilot en de Cruise Control knoppen
  •  
  • Rechtsonder zitten de Spot Lock knoppen (=anker symbool)

De i-Pilot unit kan gemakkelijk op uw huidige Trollingmotor Terrova, PowerDrive V2, Riptide ST en Riptide SP model gemonteerd worden. Op de Terrova kan de i-Pilot en het voetpedaal met kabel tegelijk gebruikt worden. Op de PowerDrive V2 vervangt de i-Pilot het voetpedaal.

Voor meer informatie, ga naar www.baronmarine.nl of kom langs op de Hengelsport- en Visbotenbeurs in Utrecht waar deze primeur te zien is op de stand van Baron Marine!

Klik voor de website van Baron Marine

Klik om naar de website van Hengelsportbeurzen te gaan

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -