image description

Met de methodfeeder op karper ( deel 2)

Met de methodfeeder op karper  ( deel 2)

Door Merijn Verhelst

Al snel besluit ik om even opnieuw te werpen. Moet je toch regelmatig doen bij dat methodfeederen. Daarna krijg ik tikken op de top. Eindelijk. De eerste tekenen van leven. Kort hierna krijg ik ook al echte aanbeten. Deze mis ik helaas. wanneer ik binnen draai wordt mijn gevoel wel voor een groot deel bevestigd.

Het aas, de maden zijn er af. De indicatie dat er dus klein spul op de stek zit. Dat bedoel ik met uitvinden van wat er op de stek zit. Tegelijkertijd ook het teken om vis van een wat groter kaliber naar mijn stek te lokken.


Lekker bakkie.

Met de achterliggende gedachte dat maden toch ook goed kunnen zijn voor de wat grotere vis, doe ik er nu een aantal meer op de haak. Zo’n mooi dotje. Je zou er bijna zelf van gaan eten. Ook dit gaat weer redelijk volgens theorie. Vrijwel meteen krijg ik een mooie aanbeet die ook echt blijft hangen. Een visje die voor z’n formaat lekker sterk is. Leuk, leuk, leuk. Een wat kleiner giebeltje is voor even de pineut.


Eerste rakker van de dag!

Wanneer dit gebeuren zich voor de tweede keer herhaalt, wederom met een giebeltje, weet ik zeker dat we stappen in de goede richting aan het zetten zijn. Ook al is dit nog niet helemaal de vissoort waar ik voor kom natuurlijk. Karper!

Ik werp opnieuw. Het blijft stil. Eigenlijk iets te lang naar mijn mening. Ik heb gelukkig nog een tweede hengeltje bij, dus ik kan deze er ook snel even bij pakken. M’n plan is om deze met een heel zacht bovenhands worpje onder de eigen kant te gaan vissen. Want vaak zijn die kantstekken echt supergoed. Soms kun je de vissen echt pontificaal voor je voeten vangen. Het hengeltje voorzie ik van een miniboilie en een beetje voer.

Gewoon simpel, zelfs zonder voerplek! Heb toch al wat aasplakkaatjes gezien, dus dat moet wel goedkomen. En je zult het net zien. Krijg ik een aanbeet op de verre stek die ik het meest actief bevis en de veroorzaker van die aanbeet, wederom een giebeltje, terugzet, mag ik vervolgens het net wel in het water houden. Het tweede stokje die rechts onder de kant lag, wordt met een bloedgang (bijna) van de steun afgetrokken. Kan het nog net grijpen. Hoppa! Dit is karper! Loeisterk dit! Zo gaaf en dit gaat, eerlijk waar, nooit vervelen. Stiekem moest ik dit natuurlijk hebben op de te testen Feeder met de Rodiac, die op dit moment alleen nog maar giebeltjes heeft opgebracht. Ach ja, we hebben nog een hele dag. Ik ben er niet minder blij om. Prachtig gekleurd visje!


Hier komen we voor! Methodkarper!

Mooi moment om even naar de methodfeeders en de daarbij behorende malletjes van Korum te kijken. Want hier ben ik echt meer dan tevreden over. Je kunt binnen een mum van tijd een perfecte methodpresentatie tevoorschijn toveren. Echt handig wanneer je snel weer wilt werpen. Kwestie van onderlijn met aas in het malletje, beetje voer erin, methodfeeder er in drukken, het zaakje omdraaien, op de achterkant van de mal duwen en voilà: een gevulde method zoals je hem wilt hebben. That’s it! Werpen en beet krijgen is dan het enigste wat je nog voor elkaar moet zien te krijgen.


Aas, voer, method erin, omdraaien, CLICK, klaar!

Volgende week deel 3 klik hier voor deel 1

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Visser in de maak ( deel 1 )
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -
image description
Feederen op het Wantij
Willem Moorman -