Megavissen

Megavissen

Jean-Francois Helias van Fishing Adventures in Thailand heeft een leven waar veel sportvissers van dromen. Na een vistrip in Thailand is hij daar nooit meer weggegaan.


Jean-Francois met een Siamees van 46 kg…
De overweldigende natuur en de meest tot de verbeelding sprekende vissoorten deden hem besluiten zich daar te vestigen. Hij begon als visgids voor bezoekende sportvissers en heeft daarmee zoveel succes dat hij er van kan bestaan, en de vraag naar zijn trips is overweldigend. Jean-Francois is o.a. gespecialiseerd in de woeste snakehead. De aanbeten van deze vis houdt menig sportvisser uit de slaap. U kon daarover enige tijd geleden een verslag van Luc Coppens op Total Fishing lezen. Ondertussen heeft Jean-Francois en zijn team een nieuwe uitdaging ontdekt. En dat is de “Catlo carpio siamensis” wat in normaal Nederlands staat voor de Siamese karper. Een megavis die maar liefst 100 kg zwaar kan worden.


Gastvisser Bruce Dale met een vis van 45 kg…

Sinds Jean-Francois de jacht op deze giant karper opende heeft hij samen met enkele medewerkers al enkele zeer zware exemplaren gevangen. Zelfs een vis met een geschat gewicht van boven de 80 kg. Deze vis was zo zwaar dat zij geen geijkte meetapparatuur hadden om het juiste gewicht vast te stellen. Inmiddels is deze apparatuur aanwezig maar de zwaarste vissen zwemmen ondertussen al weer.


Kelvin Lim met de karper die geschat werd op ruim 80 kg…

Vier november j.l. werd de eerste vis met de nieuwe geijkte apparatuur gewogen en de weegschaal gaf maar liefst 45 kg. aan bij een lengte van 1.17 meter. Niet zo zwaar als die van ruim 80 kg maar goed genoeg om mee te beginnen. Deze vis is aangemeld bij de IGFA en betekent zeer waarschijnlijk een nieuw wereldrecord. Het zal niet lang duren voor het Adventure-team opnieuw grotere vissen zal vangen die op deze lijst komen te staan. Via Total Fishing houdt Jean-Francois ons op de hoogte!


Deze vis van 4 november is met geijkte apparatuur gemeten en woog 45 kg…