Meervalkoorts

klik om naar de website te gaan

Boekbespreking

Meervalkoorts

Het vissen op Europese meerval kent een nog steeds groeiende populariteit. Dat heeft beslist iets te maken met het uitbreiden van  het habitat van deze Silurus glanis L. Bijna iedere Europese  sportvisser die graag wil, kan voortaan een serieuze kans wagen op het  vangen van deze uit de kluiten gewassen en zeer hard vechtende reus.  Het drillen van deze mysterieuze vis is enorm spannend en zal je voor  de rest van het vissersleven bij blijven.

Lucas van der Geest is meervalvisser van het eerste uur en hij is de  eerste auteur die het aandurft om een heel Nederlandstalig boek te  wijden aan deze specialistische tak van hengelsport. In Meervalkoorts  vertelt Van der Geest alles wat hij weet over het succesvol vissen op  meerval: feiten en sfeervolle anekdotes, techniek, tactiek én  benodigde materialen. Hij deelt zijn jarenlange ervaring met de lezer  in een vlotte en prettige schrijfstijl. Daarom is dit boek een aanrader voor de beginnende meervalvisser, maar zal het ook voor een ervaren meervalfanaat een aanwinst zijn, al is het maar vanwege het feest der herkenning.

Van der Geest is een gedreven sportvisser, die jarenlang de beste  meervalstekken van Europa heeft bevist. Dit deed hij op alle denkbare  manieren, van het statische boeiensysteem tot het vissen met kunstaas 
vanuit een boot. Zijn liefde voor de Europese meerval uitte zich niet  alleen in het schrijven van een boek, ook was hij al in 1996 oprichter  van de Meerval Studiegroep Nederland. Tevens tref je in dit boek een  gasthoofdstuk aan, van de alom bekende specimenhunter Jaques Schouten,  over het meervalvissen op de Ili-Delta in Kazakstan.

Het hierboven beschreven boek kost slechts Euro 22,50 excl. verzend-/verpakkingskosten en is heel eenvoudig te bestellen via de  webshop van: http://www.hengelsporthuis.com/

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -