MDSI, een begrip op het gebied van visvinders



MDSI, een begrip op het gebied van visvinders 

Door Lance Senior

In Amsterdam, langs ‘de staande masten-route’ (een vaarwater waar je van Noord naar Zuid door kan varen zonder de mast van het zeilschip te strijken), ligt de Schinkelkade. Op nummer 13 is het bedrijf van Gerk van Dijk en familie gevestigd dat sinds jaar en dag sonar, GPS en, Marifoon etc. importeert en verkoopt. Gerk van Dijk wordt gezien als “Dé” specialist op het gebied van Visvinders en alles wat eromheen zit.



En dit niet alleen in Nederland, maar door de gehele Benelux. Het bedrijf startte in 1976 als Dogger Sonar, waar ze Eagle gingen verkopen. Dat was nog in de zeer beroemde tijd van de “schrijvers” zoals ze genoemd werden en bij iedereen wel bekend. In 1976 was het ook Lowrance wat ze kregen, waarbij een tweede firma werd gestart: Marine Depth Sounders International, zijnde de importeur voor Nederland en later de Benelux.



De verkoop van de toestellen namen een wijde vlucht en ondere andere de overheid werd een vaste klant van MDSI. Langzaam maar zeker kreeg MDSI zo’n 80% van de markt in handen. De service was perfect en in samenwerking met John Ezendam, de toenmalige verkoopleider voor Europa, die overigens weer samenwerkt met MDSI, werd er een systeem opgezet waarbij toestellen uitgewisseld werden. Resultaat: zeer tevreden
klanten.



Inmiddels is het bedrijf uitgebreid met onder andere Humminbird, Garmin, Scotty; RAM mounts, MDSI-transducerstangen, MinnKota en sinds kort met de producten van Condor Electronics, een merk dat inmiddels draait als een trein. Daarnaast verkopen ze Standard Horizon Marifoons en de stoelen van Centric II, wat ook een daverend succes is geworden. MDSI mag gezien worden als de topzaak voor o.a. visvinders van de Benelux.

MDSI staat voor:
a. alles op voorraad,
b. snelle service,
c. de beste adviezen,
d. alle onderdelen en accessoires aanwezig.
 
Ik zou zeggen, ga er eens kijken of raadpleeg de site:
www.mdsi.nl

ANDEREN LAZEN OOK