Masterclass volgen?

klik om naar de website te gaan

Masterclass volgen?

In zijn jeugdjaren had de Iran geboren Ali Hamidi nooit durven denken dat hij in de toekomst een alom gerespecteerd visser en hengelsportauteur zou worden. Nadat de Irakezen zijn geboorteplaats Esfahan plat bombardeerden en zijn ouders het nodig vonden te vluchten naar het veilige Engeland, kwam dit alles in een stroomversnelling terecht. Ali vond zijn heil in het vissen en kreeg een doel voor ogen dat zijn leven voor eens en altijd heeft veranderd.

Hamidi blijkt ongekend getalenteerd in het vangen van karpers. In 2002 ontwikkelt hij zich met zijn eerste artikelen in diverse specialistische Engelse magazines in no-time tot een auteur wiens artikelen gretig worden verorberd door leergierige karpervissers. Niet vreemd, want Ali Hamidi is een absolute specialist te noemen in het vervaardigen en fine tunen van werkelijk effectieve rigs en daarbij is hij er ontzettend goed in dit te vertalen naar de praktijk.


Wanneer zet je in verschillende situaties een bepaalde rig in én hoe combineer je dit met je (haak)aas en voer? Hamidi is bedenker van tal van alternatieven voor de vastgeroeste standaardvisserij die op veel druk beviste wateren worden toegepast en hij beschikt over een ongekend portie ‘watercraft’. Gelukkig heeft Ali zijn talenten niet voor zichzelf gehouden, sterker nog; hij beleeft veel genoegen met het helpen van andere vissers om hun visserij te verbeteren.

Ali Hamidi heeft al zijn parate kennis en wijsheid verenigd in Carp Fishing Masterclass, een uitermate praktisch boekwerk van 338 pagina’s dik. Het pretendeert absoluut niet een avontuurlijk leesboek te zijn, maar juist een zeer uitgebreide gids die thuishoort in de rugzak van de karpervisser die niet te beroerd is wat te op te steken. Als lezer vind je er alle denkbare praktische informatie in terug, die je helpt je visserij via een andere invalshoek te benaderen.

Het boek bevat 32 hoofdstukken die worden ondersteund door een vracht aan full colour foto’s waarop je stap-voor-stap de besproken tactiek én techniek kunt volgen. Of het nu gaat over het vervaardigen van rigs of loodsystemen, set-ups, spodden, peilen, boilies, alternatieve aassoorten of één legio aan andere belangrijke onderwerpen, alle ‘wapens’ die je kunt inzetten om een karper aan de schubben te komen, zijn in deze masterclass terug te vinden.

Ali Hamidi heeft met zijn Carp Fishing Masterclass dan ook zonder enige twijfel het meest volledige naslagwerk in zijn soort gepubliceerd.

Dit Engelstalige boek kost slechts € 18,95 excl. verzend-/verpakkingskosten en is heel eenvoudig te bestellen via de webshop van: www.hengelsporthuis.com

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -