Lowrance-cup 2006

Lowrance-cup 2006

 

Door Koen De Bièvre

 

Met ruim deelnemersveld en weinig vis.

Het is algemeen bekend dat de visserij in de Voordelta de laatste maanden niet veel meer voorstelt, maar we mochten ons toch verheugen op 73 deelnemende combinaties. Voorwaar een mooi aantal! Onder een stralend zonnetje vertrok deze hele armada om kwart voor negen uit de buitenhaven van Neeltje Jans voor een dag wedstrijdvissen.

 

De boten zwermden uit over de gehele Voordelta. Een deel ging richting Meerkerk-gebied, een andere groep trok richting Banjaard en de kop van Schouwen, de rest er ergens tussenin. De ideale stek was er deze keer niet, dat maakt de uitslag wel overduidelijk. Over de vangsten kunnen we erg kort zijn, die waren ronduit slecht. Gewoon waardeloos! In de gehele Voordelta is er, op een verdwaald exemplaar na, bijna geen visje meer te vinden.

 

Ter illustratie van de slechte visserij: 21 boten moesten naar de loting met een nul-weegbriefje. Bijna een derde van het deelnemersveld moest het zonder vis stellen. Niet één maats visje kunnen vangen! Het viel ook op dat er in de Banjaard bijvoorbeeld geen netten meer stonden. Ook op de marifoon geen meldingen meer gehoord. Tja, netten zetten in de kale woestijn heeft wellicht geen zin… In totaal wisten we met 73 combinaties slechts 124,490 kilo vis aan te landen, da’s gemiddeld slechts 1.705 gram per boot… Bijzonder jammer is dat!
 

 De Eagle IntelliMap werd gewonnen door de Delta 697, de Back-jes…
 

Maar goed, terug naar de wedstrijd. Onder deze moeilijke omstandigheden wist de combinatie Geelhoed-Geelhoed, Delta 1604, weer beslag te leggen op de eerste plaats. Na hun 2e plaats in de vorige wedstrijd zijn ze dus perfect op schema om die Deltacup nog een jaartje bij te houden. Zij brachten aan het einde van de middag 9.050 gram op de weegschaal.

 

Ook weer bovenaan in het klassement, de combinatie van Kinderen - Broos, Delta 715 was vandaag goed voor 7.440 gram en de tweede plaats.

Met 6.210 gram legde de combinatie De Bièvre - Brees, Delta 498, beslag op de derde plaats. Het leek wel een heruitgave van vorig jaar, want ook toen bestond de top drie uit dezelfde combinaties. Alleen de nummers twee en drie speelden haasje over.

 

Onze derde plaats werd wel pas op het laatste nippertje binnengehaald. Om half twee hadden wij nog steeds geen maats visje gezien en dat terwijl we om half vier weer in de haven moesten zijn… In het laatste anderhalf uur van de wedstrijd vingen we enkele mooie vissen. Een lap van een tong, een kneiter van een paling en als kers op de taart, een half uurtje voor het einde een hele mooie baars van bijna 3 kilo. Dit aangevuld met nog een papgulletje en 2 tongen, maakt dat je op een dag als vandaag met een klap dik in de prijzen valt.

 

Na de prijsuitreiking met de bekers geschonken door John Ezendam van Lowrance/Eagle Electronics, was het de beurt aan de loting van de prachtige prijzen onder alle deelnemers zoals een Eagle Cuda 168, een Eagle IntelliMap 480, een Eagle FishElite 500c, 3 sets hengels met molen enz. enz.

 
Het leuke aan deze formule is dat ook de deelnemers die niet in de top van klassement voorkomen, toch een prachtige prijs kunnen winnen met hun weegbriefje. Daarom is het erg belangrijk dat je ook wanneer je niks gevangen hebt, jezelf even meldt bij de weging met de mededeling dat je geen vis hebt. Dan heb je een weegbriefje en doe je mee voor de prijzen! Net als Delta 1556, had ook Delta 549, R. Jansen een nul-weegbriefje, maar hij ging wel lekker met de hoofdprijs naar huis. Deze prachtige Eagle FishElite kleuren combo is voortaan de zijne. Ook de hengelcombinatie, geschonken door Le Grand Bazar te Kamperland, vond makkelijk een nieuwe eigenaar.

 

Graag tot de volgende keer!
 

  

De eerste drie van de Lowrancecup 2006! 

Staande van links naar rechts: van Kinderen – Broos en Geelhoed – Geelhoed

Zittend: De Bièvre – Brees

ANDEREN LAZEN OOK