Leuk boekje leer slim te vissen…

Leuk boekje leer slim te vissen…

Thomas Gretler heeft als bioloog een streepje voor op andere biologen. Dat heeft te maken met zijn grote passie: sportvissen. Door deze hobby te verbinden met zijn kennis van de leefwijze en het gedrag van de vissen, komt hij tot aardige inzichten.

In het boekje ‘Slim vissen’ doet hij deze inzichten uit de doeken en als schrijver/journalist weet hij dat op een begrijpelijke manier over te brengen. Of we nu beginners zijn of gevorderden, ooit krijg je te maken met vissen die niet willen bijten. In die gevallen is het handig om wat basiskennis over de vis te hebben. Niet alleen te weten wat vissen eten, maar ook hoe ze hun omgeving waarnemen en dat ze elkaar bijvoorbeeld waarschuwen met behulp van geurstoffen.

Waar ligt het aan als we geen beet hebben? Is de stek niet goed; gebruikt de visser wel het juiste aas; is de vis verjaagd of zien ze de visser zitten; of zit er überhaupt geen vis in dit water? Leuke vragen. De antwoorden die Gretler ons aanreikt stemmen tot nadenken en stellen de sportvisser in staat zelf een goed oordeel te vormen.

Het boek toont allerlei leerzame weetjes en levert de lezer niet alleen de verbanden, maar ook kant-en-klare tips. Zoals de aaslijsten waarop je kunt aflezen met welk aas je welke vissoort kunt vangen; de gunstigste maanden; de paaiperioden. Deze handzame paperback is een aanrader voor de sportvisser die zich in de vis wil verdiepen en die kennis wil gebruiken om meer vis te vangen.

Slim Vissen is een uitgave van Tirion Uitgevers in Baarn en zal voor het eerst te koop zijn op de komende Visma in Rotterdam en wel in de stand van Publishing House & Facilities, de uitgever van o.a. de specialistische hengelsportmagazines Zeehengelsport, Dé Roofvis, Witvis Totaal en Dé Karperwereld.

Het boekje op paperbackformaat kost € 14,95 en is ook heel eenvoudig digitaal te bestellen via de bekende  Lezersvoordeelclub:
www.lezersvoordeelclub.nl


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -