Knipoog naar het voorjaar

Zicht op Zeebaars 94 : Knipoog naar het voorjaar!

Door : Joop Folkers

Eindelijk ziet het er naar uit dat koning winter de pijp aan Maarten heeft gegeven. De voorspellingen zijn dat ook tijdens de nachtelijke uurtjes de temperatuur eindelijk niet meer onder het nulpunt zakt en het kwik overdag kan oplopen tot ruim 8 graden boven nul!! Wat een weelde, maar dat mag dan ook wel,na die koude dagen en nachten van de afgelopen maanden!

Vrijwel iedereen die je spreekt, is die koude onvoorspelbare ellende zo langzamerhand spuugzat! Zelfs onze geschubde vrienden vinden die kou maar niets en geven dan ook nauwelijks acte de presens! Tijdens mijn laatste 3 snoekbaarssessies vanaf de kant bij Hellevoetsluis werden door 5 vissers in totaal slechts 2 mini snoekbaarsjes en één baars gevangen.

Het maakte niet uit of je nu met donkere of fluo kleuren viste het was en bleef een dode boel! Daarom effe wat foto’s uit de oude doos om alvast even scheef naar het komende voorjaar te kijken. De zeewatertemperatuur schommelt momenteel zo rond de 5 graadjes en dat is al bijna 3 graden hoger dan vorig jaar in deze tijd. Dus even genieten!

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -