image description

Kleding voor de shad. ( Deel 2 )

Kleding voor de shad. ( Deel 2 )

Door: Berthil bos

De staartwortel geeft namelijk de bewegingen van de schoep naar het lichaam door. Is deze te stug dan zal het overbrengen worden geminimaliseerd tot kleine bewegingen van het lichaam.

Bij een te slappe staart heb je precies hetzelfde effect, omdat de staartwortel wel in beweging komt, maar niet optimaal doorgeeft aan het lichaam. Soepel is hier totaal anders dan slap en een goede staartwortel is soepel maar toch krachtig.


Ook de staartwortel moet slank zijn.

Deze kracht moet ook het lichaam bezitten, om niet bij de eerste de beste aanbeet door de scherpe tanden van Esox finaal aan flarden te worden gebeten. Als je bij aanschaf de shad deze tussen duim en wijsvinger houdt en hem naar een kant laat vallen zal een sterke soepele shad makkelijk omvallen, maar zich ook weer een beetje oprichten. Ook zal je door aan de shad te trekken, gelijk doorhebben dat hij wel flexibel is en toch compact aanvoelt.

Het lichaam van een universele moet t.o.v. zijn lengte altijd wat slank zijn omdat een z.g. hoge shad bij een hoge snelheid in het water vaak uit balans raakt vooral met lichte loodkoppen. Enkele goede shads voor grote roofvis zijn de WOB SHAD van SPRO en de PRO SHAD van FOXRAGE.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -