**KLAAR**                World Carp Classic 2001 (3)

World Carp Classic 2001 (3)

door Iwan Nijkamp

Eindspurt

De rust was die laatste dagen ver te zoeken, het was een grote kermis op en rond de stekken van de Nederlanders en de Noren. De overigens meest gemoedelijke sfeer werd af en toe iets grimmiger omdat iedereen alles wilde weten. Boilies werden op slinkse manier weggepikt, een Pool wilde er zelfs met de complete onderlijn van Thierry vandoor gaan. Iedereen was benieuwd naar de boilies en het systeem waarmee gevist werd. Richard vertelde me dat het eigenlijk een vrij eenvoudig systeem was waarmee ze visten en dat de kracht met name in de samenstelling van de boilie en de semi zwevende presentatie ervan zat

                       

“Ondanks de druk bleef de stemming goed bij de Nederlanders…”

De laatste 2 nachten werd er bijna niet meer geslapen de heren lagen nu vlak achter de hengels en bij elke piep uit de beetverklikker werd er direct aangeslagen. Op die manier werden er veel minder vissen verspeeld en konden ze zelfs de voorsprong uitbreiden. Op een gegeven moment waren Richard en Thierry gelijktijdig aan het drillen, vol in de schijnwerpers van de cameraploegen die zich overal mee leken te bemoeien en alles probeerden te regisseren. Die aktie resulteerde uiteindelijk in 1 schepnet waarin 2 karpers gelijktijdig geschept werden omdat het andere net door de chaos niet zo snel gevonden kon worden.

                       


“Nog een waardevolle puntenvis voor Thierry”

Eindsignaal

Zaterdagochtend 8 september 2001 om 09.00 uur klinkt na een zinderende wedstrijd van 96 uur aaneengesloten vissen uiteindelijk het verlossende eindsignaal voor Thierry en Richard. Dolgelukkig en doodvermoeid vallen de leden van het team elkaar in de armen, ze hebben het geflikt. Voor het eerst een Nederlandse winnaar van de World Carp Classic, de Fransen en met name de Engelsen zijn naar huis gevist. Het eindklassement luidt:

-1e Richard en Thierry, Nederland met 18 vissen en 164,4 Kg.
-2e Noorwegen met 104 Kg
-3e Marco en Lex, Nederland met 10 vissen en 95 Kg

De Noren waren nog maar net in staat gebleken om de tweede plek vast te houden want het verschil met Marco en Lex was minimaal. Door de eerste en de derde plek werd als klap op de vuurpijl ook nog eens het eindklassement voor teams gewonnen door het Fisherman’s World FM team een droomprestatie! De zwaarste karper die Richard en Thierry vingen woog 26 pond, de zwaarste van Marco en Lex bracht 26,5 pond op de schaal. De zwaarste vis van de hele wedstrijd woog maarliefst 42 pond.

                       


“De huldiging was onvergetelijk…

De huldiging was onvergetelijk. Op het moment dat de cheque van 10.000 engelse ponden (ongeveer Fl. 35.000,-) en de kristallen bokaal (deze mochten de winnaars niet houden) werden overhandigd klonk er een oorverdovend applaus. Die avond, kunt u zich waarschijnlijk wel voorstellen, was het groot feest in Huissen. Bij aankomst s’avonds laat van de kampioenen, bleek de winkel te zijn versierd en vele vrienden en kennissen waren aanwezig om het team te huldigen, het bleef nog lang feest in Huissen.

Tijdens het interview blijkt als snel dat deze overwinning niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Frans te Dorsthorst legde vorig jaar mede de basis voor het succes door met de FM boiliemix te komen die bij Fisherman’s World te koop is. Eindeloos experimenteren in combinatie met zijn grote kennis van voer en ingredienten droegen bij tot deze gouden mix. Bovendien zijn alle leden van het team, vissers die ook in Nederland op hun eigen wateren grote successen boeken met vele 30 en zelfs 40-ponders.

                       

“Winners 2001”, wel iets om heel trots op te zijn…”

Natuurlijk moet je bij een wedstrijd als deze een beetje geluk hebben, maar de vis komt niet vanzelf in het net en de kans dat je met een team in zo’n sterk deelnemersveld als eerste en derde eindigt is wel erg klein.
Richard verzekerde me nog dat als Frans en Johnny normaal hadden kunnen vissen ze waarschijnlijk een van hun grootste ‘concurrenten’ waren geweest, we geloven het graag.

Namens Total Fishing, van harte gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie!

ANDEREN LAZEN OOK