**KLAAR**                Visgids                 in Zweden

Visgids in Zweden

Op de redactie kwam een verontruste brief binnen van Dirk van Nieuwenhove die op zijn snoekreis naar Zweden met een visgids werd geconfronteerd die zich op geen enkele manier aan de gemaakte afspraken heeft gehouden. Er zou door de man 7 dagen gegidst worden en behuizing voor 4 sportvissers geregeld worden. Volgens het schrijven van Dirk was het één groot drama.

                       


Snoekvissen in Zweden kan fantastisch mooi zijn. Een visgids is op veel wateren een must. Kijk echter wel uit met wie je in zee gaat

Hieronder wat fragmenten betreffende de ervaringen van Dirk:

” De afspraak was dat we een week (7 dagen) met hem zouden vissen met vier personen en hij zou een hut en een extra boot regelen voor ons. Aan de hand van zijn omschrijving kozen we een hut aan het meer waar we zouden vissen. Hij beloofde ons dat er stromend water zou zijn, kookgerief, een douche, ijskast en vriezer, voldoende plaats, electriciteit, ... Toen we aankwamen, zagen we dat het een krot van een hut was. Geen stopcontacten, geen WC’s binnen 500m afstand, geen kraan of lavabo of spiegel in de hut, een lamp voor de hut, geen afwasbak, een vuur om op te koken, een kookpot waar net drie eieren in pasten, geen verwarming (om natte kleren te drogen), geen opbergruimte, 2 stapelbedden waar kinderen tot 8 jaar in pasten, maar geen volwassen (beddebodem was 1.5cm dik en het bed was geen 160cm lang) en een volwassen bed, geen tafel om te eten en geen 4 stoelen op te zitten. Deze gids werkt alleen en gidst rond Stockholm in de scherentuin en op Lake Malaren. Veelal richt hij zich op toeristen in hotels die een dag willen vissen met hem. Hij is welgekend in zweden als schrijver/maker van visvideo’s/schrijver van artikels etc Hij adverteert via brochures en internet.”

Kjelle Lundberg, een vriend van Dirk zorgde ervoor dat er ondanks alle ellende toch nog gevist kon worden.

Dirk: “Ik heb alles te danken aan deze man omdat hij en zijn vrouw een week vakantie hebben opgeofferd om te zorgen dat we een goede reis hadden. Hij heeft ons Stockholm laten zien (eten en viswinkels, souveniers, ...), is alle dagen met ons wezen vissen en heeft ons geholpen bij de aangifte bij de politie, het zoeken van boten en een hut”

Dus sportvrienden als u in Zweden een visgids zoekt neem dan geen risico en ga alleen in zee met hen die goed bekend staan en waar andere sportvrienden eerder goede ervaringen mee hebben gehad. Het kost veel geld om in Zweden een visgids te huren dus kijk uit dat u geen kat in de zak koopt. U bent nu in ieder geval gewaarschuwd! Voor meer details kunt u mailen naar: dvannieuwenhove@freegates.be

ANDEREN LAZEN OOK