**KLAAR**          Unieke vangsten

Unieke vangsten

In de vakantieperiode werden weer vele fraaie plaatjes van vangsten van Total Fishinglezers naar de redactie gemaild, waarbij een aantal heel bijzondere! Bijvoorbeeld Leon Hagen van de Eurovissers. Die ving met zijn vismaat ruim 15 tongen in een aantal sessies rond een stek in Schiedam (!) waarbij ook een zeer zeldzame Albinotong werd gevangen. Als aas werden zagertjes en zeepieren gebruikt. De meeste vissen werden gevangen aan een lange dwarrellijn voorzien van een haakje 4.

                       


                       


Verder werden er gedurende de warme periode op zee opvallend veel zeeforellen gevangen tijdens het vissen op zeebaars. De meestal wat kleinere vissen konden moeilijk van de voor de zeebaars bestemde pluggen afblijven. Uiteraard werden deze visjes direct weer teruggezet in het water waar ze gevangen werden.

                       


“Veel kleine zeeforellen konden niet van de zeebaarsplugjes afblijven”

Arie van de Camp uit Schaijk ving eveneens een schitterende en unieke vis. Na een slechte start op een grindplas aan de Maas kreeg hij tijdens het verticalen op 6 meter diepte, plotseling een keiharde beet en een nog snellere run. Dat het geen snoekbaars zou zijn voelde Arie reeds vanaf de eerste seconde maar wat dan wel?? Na een aantal zeer spectaculaire runs liet de vis zich op een even spectaculaire wijze aan de verbijsterende vissers zien.

Op een afstand van ongeveer 20 meter sprong de vis zeker anderhalve meter boven het water uit en voordat hij uiteindelijk in het schepnet geland kon worden herhaalde hij dit nog twee maal. Snel een paar foto’s en de 85 cm. lange vis kon weer terug in zijn of haar element.

Op verzoek van de redactie zijn de foto’s door Gerard de Laak van de OVB bekeken en hoewel vanaf een foto nooit 100 % zekerheid kan worden verkregen duidt de lichaamsvorm en staart het meeste in de richting van een vrouwtjes zeeforel. Buiten dat is het natuurlijk een heel speciale vangst, die ook mag meedoen aan de Shimano “Vis van de Week competitie” in de rubriek Vangstberichten op deze site. Morgen vind u in deze rubriek nog veel meer mooie foto’s van de laatste vangsten.