**KLAAR**              Total                 Fishing lezerstrip op snoek in Noorwegen

Total Fishing lezerstrip op snoek in Noorwegen daverend succes!

Door Aad Kouwenberg

“Ja in juni komen we nog een keer terug” zeiden Luc en ik tegen elkaar vorig jaar september, terwijl de laatste kilometers Noorwegen ons nog van de veerboot richting Kiel scheiden.

Eenmaal terug deelden wij onze enthousiasme voor het snoeken in Noorwegen met Henk Simonsz. Toen we Henk vertelden dat we terug gingen ontstond het idee om een beperkt aantal T.F. lezers de reis mee te laten maken. Luc en ik waren direct enthousiast, evenals Nils-Erik Nilsen de man achter het in Scandinavische reizen gespecialiseerde Scanpartner. Het verhaal ging op de site en we ontvingen direct de eerste inschrijvingen.

                       


In de voorbereiding op de reis zijn we een keer met de groep bij elkaar gekomen om e.e.a. door te spreken. Behalve Luc, Aad en Frans gingen er nog drie Belgische deelnemers mee; Tom, Jochem en Ides en allen hadden een speciale wens. Tom en Jochem wilden graag een metersnoek vangen op een jerk-bait en Frans b.v. droomde van een metervis op zijn, speciaal voor deze trip aangeschafte, streamerhengel. Één ding was tijdens onze eerste ontmoeting wel duidelijk, we zouden met deze mannen veel lol beleven.

Na een lange winter en een koel voorjaar werd het eindelijk juni, ja uiteindelijk werd het zelfs 4 juni 2004, de dag van ons vertrek. De reis verliep vlotjes en voor we het beseften stonden we in ons huisje de hengels in orde te maken. Bij Luc en mij was er toch een beetje spanning. Zouden we onze verhalen kunnen waarmaken?.

De eerste avond zijn we wat vanaf de kant in een klein meertje vlakbij de camping gaan vissen en vingen hier gelukkig onze eerste snoekjes. Groot waren deze vissen niet maar groot genoeg om de spanning voor de eerste dag op het grote water verder op te voeren. Die avond was de sfeer perfect en werd er een stevig biertje gedronken.

Zondag 6 juni met de boten het water op, het had ´s nachts nog gevroren, wel goed of niet goed? We wisten het niet, ‘gewoon proberen’. De eerste worpen waren direct raak, binnen een half uur had iedereen zijn eerste vis gevangen en halverwege de dag was de eerste meter een feit. De spanning bij Luc en mij viel weg, het was nu echt vakantie!.

Dat we meer als 270 snoeken, waarvan circa veertig negentigers en 13 boven de meter zouden gaan vangen, met als bonus een oersterke vis van 124 cm. hadden we nooit kunnen dromen. Evenmin dat we vissen zouden vangen die ondanks een dicht gedraaide slip, in staat bleken 20 meter lijn van je spoel te trekken…..Dat al onze wensen uit zouden komen kunt u binnenkort lezen in een uitgebreid artikel van deze reis in het toonaangevende roofvismagazine Dé Roofvis, natuurlijk voorzien van foto’s van deze schitterende Noorse snoeken. Hieronder alvast een voorproefje met een aantal foto’s van prachtige vissen en tevreden deelnemers. Ditmaal zonder onderschrift; de plaatjes spreken immers voor zich!

                       

                       

                       

                       

Total Fishing zal af en toe een visreis voor haar lezers organiseren. Het moet dan wel iets heel speciaals zijn in een zeer bijzondere omgeving met dito vissen. Ook met slechts een beperkt aantal deelnemers, om zo een ieder die aandacht te geven die hij of zij verdiend.

                       

Ons motto is nog steeds, dat als we iets doen, het graag goed willen doen, vandaar deze insteek. Blijf gewoon regelmatig kijken op T.F. dan komt u vanzelf wel weer eens een speciale aanbieding tegen voor een heel bijzondere vistrip!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gesloten tijd voor snoek vanaf 1 maart
Willem Moorman -
image description
Schud ze wakker: IRIS THRILLSEEKER XL
Willem Moorman -