**KLAAR** Toernooi der Lage Landen wedstrijdkalender

Toernooi der Lage Landen wedstrijdkalender

Een mooie naam voor een heel leuk evenement. Het initiatief kwam van Wim van de Velde die in België een aantal roofviswedstrijden had georganiseerd.

Hij stelde aan de zusterorganisatie NKS-Nederland voor, om de 15 beste, geselecteerde wedstrijdvissers van België te laten vissen tegen de top 15 van het afgelopen seizoen in Nederland.

                       



Henk Peeters en Paul Goedvolk namen de uitdaging aan, en zo kwamen afgelopen zondag 11 november in totaal 30 boten richting de Nieuwe Meer in Nederland. Het créme de la créme betreffende materiaal en vistechniek verzamelde zich tegen 9 uur in de ochtend op het water, om te kijken wie die dag de sterkste zou blijken: Nederland of België.

                       


                       


Koppel Luc Coppens/De Schepper was er klaar voor… Nu hadden de Nederlanders natuurlijk het voordeel van een thuiswedstrijd maar toch waren ze op hun hoede. Voetballend Nederland kan daar over mee praten. Al snel was duidelijk dat het een echte prestigeslag zou worden. De koppen van de deelnemers spraken boekdelen. Er zouden geen cadeautjes worden weggegeven! De sfeer was echter sportief en de meeste deelnemers gingen op een leuke collegiale manier met elkaar om. Sport verbroederd, zelfs bij het vissen. Gezellig of niet, er moest toch geknokt worden om een goede uitslag bij elkaar te vissen.


Om 9 uur viel het startschot en vanaf dat moment kon de strijd beginnen. Het ging niet alleen om snoekbaars, want snoek en baars telde ook mee in centimeters. Winnaar werd degene die de meeste aantal centimeters bij elkaar wist te vissen. Aan de hand daarvan zou ook de uitslag bepaald worden in de landenwedstrijd. Er waren verder prachtige prijzen te winnen, waaronder maar liefst 3 Lowrance/Eagle fishfinders voor de beste 3 bootkoppels, een serie hengels en reels van Rozemeijer, een waardebon van 500 gulden van Peeters hengelsport + een medaille voor de grootste snoek, snoekbaars en baars.

                       


De eerste 3 bootwinnaars en hun prachtige prijzen…

Het was mooi om te zien welke verschillende tactieken en technieken werden gebruikt. De meeste Nederlanders gingen achter de snoekbaarzen aan, terwijl een aantal Belgische vissers op grote snoek of snoekbaars gokten. Daarvoor zette Luc Coppens o.a. jerkbaits en grote shads in. Hij ving inderdaad de grootste snoek maar de lengte bleef achter bij hetgeen hij gewend is te vangen. Bij de Nederlanders spitste de strijd zich toe tussen uiteindelijk 3 koppels, die allemaal 6 maatse snoekbaarzen hadden gevangen. Het koppel Vendrik-Kolman diende uiteindelijk de concurrentie de genadeklap toe door nog 2 baarzen extra te vangen, waarmee hun totale lengte uiteindelijk op 372 cm uitkwam. Zij werden op de huid gezeten door de koppels Trompetter-van Doorn en Kraaijeveld-Braber die ook 6 maatse vissen vingen maar het op luttele centimeters verloren. Het leverde hen wel respectievelijk de 2e en 3e plaats op. Direct daarna volgde het Belgische koppel Maes-Caeneghem met 259 cm, gevolgd door van Moorsel-Muller met 219 cm.

                       


Luc Coppens met zijn prijzen voor de grootste snoek te samen met de organisatoren…

Bij telling bleek dat er in totaal ruim 37 meter vis was gevangen door alle deelnemers bij elkaar. De totaal overwinning ging ditmaal naar de Nederlanders, evenals de pech-of oenprijs zoals de Belgen zeggen. Een Nederlandse deelnemer (we zullen zijn naam uit respect niet vermelden) liet bij de weging zijn gevangen vis uit de handen in het water glijden. De grootste snoekbaars werd gevangen door dhr. Trompetter (67,9 cm) terwijl Rob Blom voor de grootste baars tekende (37,2 cm). De prijsuitreiking werd in het plaatselijke café gehouden. Daar konden de deelnemers en de organisatoren, gezellig napratend, terug kijken op een zeer geslaagd evenement. Iets om volgend jaar opnieuw naar uit te kijken!

Einduitslag beste 10 koppels:
1e Vendrik-Kolman
2e Trompetter-van Doorn
3e Kraaijeveld-Braber
4e Maes-Caeneghem
5e Moorsel-Muller
6e Zimmerman-Tilma
7e Kroon-Marteijn
8e Dekeijzer-Laerman
9e Coppens-De Schepper
10e Wouterson-van Beek


 



ANDEREN LAZEN OOK