**KLAAR** Spannende Harderwijker Hengelsportklassieker wedstrijdkalender

Spannende Harderwijker Hengelsportklassieker wedstrijdkalender

door Dik Enklaar

Wouter Riezebos uit Ermelo en Eric Klop uit Waalwijk zijn zaterdag 18 augustus jl. de winnaars geworden van de 8e Harderwijker Open. Een nationale jeugdwedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door hengelsportvereniging De Snoek uit Harderwijk.


Prima vangsten
Uit heel Nederland waren ze gekomen. Langs de oevers van het Veluwemeer gingen de jonge sportvissers, verdeeld in twee leeftijdsgroepen, de onderlinge en sportieve strijd aan die drie uur zou duren. Het weer leek even spelbreker, want tegen de verwachting in regende het flink en stond er een stevige wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Het parkoers lag er goed bij en de stekken waren goed bereikbaar. Voor het vangen van vis bleek het weer trouwens géén belemmering, want bij elkaar wisten de vijfendertig jonge wedstrijdvissers maar liefst ruim 85 kilo brasems en blankvoorns te vangen, die na de wedstrijd weer zijn losgelaten in het Veluwemeer.

Winnaars
In de B categorie Pupillen ( 8 t/m 13 jaar) wint:
1e Eric Klop, Waalwijk met 10.880 gram
2e Bud Huis in ‘t Veld, Raalte met 10.300 gram.
3e Peter Post, Klazienaveen met 4.060 gram.

In de A categorie Junioren (14 t/m 17 jaar) wint:
1e Wouter Riezebos, Ermelo met 12.730 gram.
2e Julien Chaigneau, Houten met 10.990 gram.
3e Paul Balde, Hoogeveen met 6.930 gram.

                       


“Trotse winnaars Eric Klop en Wouter Riezebos”

Wouter Riezebos, viste met een feeder op een kleine 30 meter afstand en gebruikte een combinatie van mestpier en kleine made. De concurrentie was pittig, want er deden o.m. acht jeugdvissers mee die zich hadden geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap jeugdvissen. Wouter trok zich echter van de concurrentie niets aan,
en bleef geconcentreerd doorvissen en won hiermee de hoofdprijs in zijn categorie tot 18 jaar.

Erik Klop viste eveneens met de feeder op een afstand van ruim veertig meter. Het duurde ruim een uur voordat de eerste vis zich liet verschalken. Hierna ving hij nog enkele grote brasems. Later blijken ze voldoende voor de winst en zal hij voor het tweede opeenvolgende jaar de Harderwijker Open, in zijn leeftijdsgroep, winnen.

De schitterende hoofdprijzen die door Dierenland Berben Hengelsport uit Harderwijk en Raven Fishing & Outdoor uit Lelystad ter beschikking waren gesteld vielen in goede aarde. Daarnaast waren er nog vele andere mooie prijzen te winnen. Veel deelnemers gaven nu reeds te kennen dat ze op 17 augustus 2002 wéér mee willen doen aan de negende editie van de Harderwijker Open, een nationale viswedstrijd voor de jeugd die inmiddels is uitgegroeid tot een echte hengelsportklassieker.


 

 

 

ANDEREN LAZEN OOK