**KLAAR** Snoekbaars wedstrijdkalender

Snoekbaars wedstrijdkalender

                       



Afgelopen zondag werd opnieuw het toernooi der lage Landen gevist. De 15 beste uit de Nederlandse NKS competitie tegen de beste 15 uit de Belgische tegenhanger OBK. Een wedstrijd waarbij het meedoen belangrijker is dan het winnen op zich. En dat was ook nu weer goed te merken. In een uitermate ontspannen sfeer werd de wedstrijd in de havens van Antwerpen gevist op een stek waar normaal het vissen vanuit de boot ten strengste verboden is.

                       


Weliswaar een tijdelijke helling, maar het ging allemaal prima

Dankzij de medewerking van de locale overheden waaronder de Kantoenatie en de persoonlijke inzet van de heren Ronse en Boschman kon deze wedstrijd plaatsvinden. Luc Coppens en Wim van de Velde hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen om een en ander voor elkaar te krijgen. Gelukkig hebben we nog van dat soort mensen die hun schaarse vrije tijd opofferen waardoor dit soort evenementen kunnen plaatsvinden. Dankbaarheid is niet altijd hun loon maar als je iedereen op zo’n dag ziet genieten is ook veel waard

                       


Het beste Nederlandse koppel + de grootste vis

De wedstrijd zou gevist worden van 09.00 tot 16.00 uur maar de weersomstandigheden maakten het erg zwaar op het water en de organisatie besloot wijselijk de wedstrijd tot 14.30 uur in te korten. Dit mede op advies van de havenmeester die aangaf dat er nog slechter weer op komst was. In die betrekkelijk korte tijd werd er toch veel vis gevangen waarbij de Nederlandse deelnemers na een spannende puntentelling meer vis gevangen bleken te hebben. In totaal ving de Nederlandse ploeg ruim 61 meter vis en de Belgische ruim 43 meter. Algemene winnaars werden Edwin Wouters en Johan Schoot die maar liefst 23 maatse vissen vingen én als bonus ook nog eens de grootste snoekbaars van 87,5 cm! Een knappe prestatie. Maar de daaropvolgende teams hadden ook niet te klagen met op de 2e plek Wouterson-De Vries met 19 vissen, 3e Blom-Overeem met 16 vissen, 4e Coppens-De Schepper 14 vissen enz. De meeste aanbeten kwamen op een diepte van rond de 18 meter en er werd gevangen met zowel shads als dode aasvisjes.

                       


Het beste Belgische koppel met 14 vissen

Voor de prijsuitreiking had men speciaal de kantine (inclusief personeel) van de Kantonatie opengesteld en hier kon iedereen de einduitslag afwachten. Ook Paul Goedvolk en Henk Peeters waren natuurlijk present namens het NKS. De winnaars kregen een prachtige beker plus de nodige prijzen ter beschiiking gesteld door sponsor Lowranc/Eagle en Rozemeijer. John Ezendam maakte van de gelegenheid gebruik om de samenstelling van zijn nieuwe NKS en OBKteams voor het komende seizoen bekend te maken. Voor 2003/2004 zijn dit:

Rob Blom met Wessel Overeen Lowrance/Lund Team Eric van Bemmel met Peter Roeg Lowrance Team Geert Trompetter met Loek van Driel Lowrance/Albatros Team Robbie Muller met Rene van Moorsel Lowrance Team Dennis Fabricius met Tanja Leers Lowrance Team Joost Stegeman met Hein Ooms Lowrance Team Luc Coppens met Carl de Schepper Lowrance Team

Hieronder nog wat andere sfeerfoto’s van het evenement

                       


Hier lijkt een visboot maar klein

                       


Ruimte genoeg…

                       


Om deze beker draaide het

                       


Fantastische service van de Kantoenatie

                       


Leuke sfeer aan tafel

                       


De jongste deelnemer

                       


Alle prijswinnaars/sponsors bij elkaar

 

 

 

ANDEREN LAZEN OOK