**KLAAR**              Shimano               Rapala Masters 2005.

Shimano Rapala Masters 2005.

Tekst Willem Stolk, foto’s Edwin Jonkman

Eindelijk was het dan zo ver - een wedstrijd waar men zowel baars, snoekbaars als snoek moest zien te vangen om uiteindelijk hoog te eindigen. Op het meer van Skandeborg in Jutland streden de fanatieke roofvissers om de eer.

                       


“Op het meer van Skandeborg moest het allemaal gebeuren”

Het ‘Three of one kind’ principe viel goed in de smaak bij de deelnemers - diverse tactieken werden er besproken en een scala aan kunstaas stond klaar voor gebruik. Het ging dus niet om die ene grootste vis, maar om het totaal. En uiteindelijk kan zelfs het kleinste baarsje de doorslag geven.

                       


“De sfeer was relaxt”

De sfeer was uniek prettig en het weer was magnifiek. De voorbereidingen waren natuurlijk al begonnen op het hoofdkwartier van Shimano te Nunspeet. Hier werden alle deelnemers uitgenodigd
voor een briefing; uitleg reglement, mogelijke hot spots, traileren, eten, etc. We hebben geprobeerd om alles zo goed mogelijk voor te bereiden om uiteindelijk in Denemarken alles soepeltjes te laten verlopen. Natuurlijk hebben we ook geleerd en worden de verbeterpunten een volgende keer aangepakt om een nog beter tournooi neer te zetten.

                       


“Snoek was nog het beste te vangen”

Omdat het al weken slecht was, vielen de vangsten uiteindelijk nog niet tegen. In totaal zijn er door alle deelnemers zo’n 70 snoeken gevangen, wat baars en slechts enkele snoekbaarzen. Vissen is en blijft vissen! Iedereen kon massa’s vis zien op de sonar, maar ze overhalen tot een aanbeet viel erg tegen. Hierdoor werd het eigenlijk nog spannender volgens diverse deelnemers.

                       


”Ook voor de inwendige mens werd er goed gezorgd”

De eerste dag mocht men zelf weten hoe te vissen, als er maar kunstaas werd gebruikt. De tweede dag moest men louter met Rapala pluggen vissen die overigens door Rapala beschikbaar werden gesteld. De tweede dagzijn ermet de nieuwe X-Rap Jointed XJS-13 de meeste snoeken gevangen. Telkens als we vroegen waarmee de snoek was gevangen was het antwoord “wat een fantastische plug die Jointed” - een beter compliment kan Rapala niet krijgen.

                       


“De uitslag van de deelnemende boten/deelnemers met fier bovenaan Chris Bloemert en Marcel Asbroek en een prachtige 2e plaats voor Paul Keizers en Joop Knoop”

In de volgende uitgave van Dé Roofvis en op www.shimano.com zal er nog verder worden nagepraat over deze unieke wedstrijd, want nergens wordt er volgens dit principe gevist. Namens Shimano, Rapala & Dé Roofvis willen wij iedereen nogmaals bedanken voor hun inzet en de sfeer die geweldig was. Chris en Marcel mogen in ieder geval naar Finland om de Rapala fabriek te bezoeken en te vissen op een van de magnifieke meren.

                       


””


 

ANDEREN LAZEN OOK