**KLAAR**                          Roofvisinterland               Nederland-Belg

Roofvisinterland Nederland-België

Zoals ieder jaar rond deze tijd werd ook nu een interland Nederland-België gehouden luisterend naar de illustere naam “Toernooi der Lage Landen” Er waren in totaal 15 Nederlandse en 15 Belgische equipes voor deze prestigieuze wedstrijd geselecteerd.

De wedstrijd werd gevist op het Volkerak wat een zeer goede beslissing van de organisatie was. Oorspronkelijk zou de wedstrijd namelijk op de Nieuwe Meer gehouden worden maar uit proefvissen bleek dat de vis daar zeer diep gevangen werd. Mede door het minder heldere water van het Volkerak kon daar de vis al bereikt worden op dieptes tussen de 6 en 8 meter waardoor geen gevaar van sterfte kon optreden door de enorme drukverschillen. De Belgen werden zeker kansen toegedicht, daar enkele teams regelmatig op het Volkerak komen vissen.

“En hier ging het allemaal om. De bokaal voor de winnaars van het toernooi der Lage Landen”

‘s Morgens werd er verzameld bij het restaurant de Hoeze Moos in Den Bommel om na een kop koffie in colonne naar de helling te rijden. Even ging er iets fout met een verkeerde richting, maar uiteindelijk kon er gestart worden na een half uur vertraging. Het weer zag er in eerste instantie niet best uit want vroeg in de ochtend tussen 7 en 8 uur regende het nog pijpenstelen, maar zoals gebruikelijk (!) tijdens de wedstrijd, weer prachtige omstandigheden. Nagenoeg geen wind en zelfs een flauw zonnetje kwam er in de middag zelfs om de hoek kijken.

In de ochtend werd er nog niet veel gevangen, pas vanaf een uur of 11 werd de vis actiever. Gevangen werd er op verschillende dieptes de meeste vis echter tussen de 7 en 8 meter. Zowel op kunstaas als met spiering aan de fireball werd er gescoord. Al naar gelang de wedstrijd vorderde werd er steeds beter gevangen. Het verschil werd gemaakt door een drietal Nederlandse teams van De Fuik . Zij ontdekten een school baars en aangezien deze wedstrijd, in tegenstelling tot de NKS wedstrijden, ook baars en snoek meetelden, werd de ene na de andere kapitale baars geland.

De wedstrijd werd met overmacht gewonnen door Nederland. Eindstand Belgie 45,69 meter en Nederland 91 meter vis. Door België werden 90 maatse vissen aangeboden en door Nederland 191. De vangst bestond uit baars en snoekbaars. De zeer fraaie wisselbokaal , beschikbaar gesteld door Lucas Bouwbedrijf Internationaal. ging naar Nederland. Zij zorgden er ook voor, dat iedere deelnemer een herinnering aan het evenement ontving.

“Vlnr. Team Haak/Witteveen, Wim van de Velde, John Ezendam, Ooms/Stegeman met tussen hen in Paul Goedvolk en op de voorgrond de winnaars Van Zwieteren/Molenaar”

Na zeer veel gereken kon de eindstand worden opgemaakt. Prijsuitreiking werd verzorgd door Wim van de Velde organisator van het OBK en Paul Goedvolk van het NKS. De teams van de Fuik eisten de plaatsen 1 t/m 3 op. Door elkaar goed te informeren, middels het mobieltje wisten zij het verschil te maken door een groot aantal baarzen in de boot te krijgen.

Beste Belgische team was Coppens-De Schepper met 15 snoekbaarzen, zij werden 5e. 4e - Van Helvert/Duijvelshof met 18 snoekbaarzen. 3e - Ooms/Stegeman met 10 snoekbaarzen en 13 baarzen. 2e - Haak/Witteveen met 8 snoekbaarzen en 22 baarzen. 1e - Van Zwieteren/Molenaar met 5 snoekbaarzen en 39 baarzen in totaal vingen zij 17,25 m vis.

Het team Molenaar-van Zwieteren kreeg dus de eerste prijs in handen, zijnde een LcX 18ci kleuren GPS en sonar van Lowrance, met daarnaast de bekers geschonken door John H.Ezendam, Sales-en Marketing Manager van Lowrance-en Eagle Electronics, terwijl het team Haak/Witteveen een X97 kreeg. Het team Stegeman-Ooms ontving voor de derde plaats een prachtige Fish Easy 2 van Eagle. Bokaal “Grootste vis” werd gewonnen door Tanja Leers met een snoekbaars van 79 cm. Een prachtige hengel van Zebco was haar prijs.

“Sportvissen kan ook mooi zijn… Tanja Leers ving de grootste snoekbaars van de dag!”

Een zeer geslaagde wedstrijd met mooi visweer, veel vis en een gezellige prijsuitreiking in de Hoezemoos te Den Bommel.

 

ANDEREN LAZEN OOK