**KLAAR**            Ouwehand en Vijfwinkel van de Skuytevaert

Ouwehand en Vijfwinkel van de Skuytevaert

Winnaars NK kleinbootvissen 2006

Op de eerste wedstrijddag, zaterdag 13 mei j.l. heeft de WSV ‘s-Gravenzande, het NK Kleinbootvissen georganiseerd. De weergoden waren toch nog meewerkend daar men eerst nog wat onweer en een NW wind verwachtte.

Op vrijdag bleek dat het niet zo’n vaart meer zou lopen en de beslissing snel genomen kon worden om de wedstrijd toch door te laten gaan. Zaterdagmorgen rond 7:00 uur verschenen de eerste boten bij onze vereniging. Nadat men de tas met reglement, meetlat, uienzak en enkele versnaperingen, in ontvangst heeft genomen werden rond de klok van 7:30 uur de eerste boten naar het strand gereden. Met een extra aantal tractoren en de medewerking van diverse vrijwilligers, verliep de ter waterlating zeer voorspoedig. Met een lekker zonnetje en een rustig zeetje was het goed toeven.

                       


“De boten verzamelden zich al vroeg op het water“

Verder kwamen er vanuit verschillende lokaties ook diverse boten over zee naar ‘s Gravenzande toe. Zoals later bleek hadden 68 boten ingeschreven nl: 2 boten van de Skuytevaart, 4 boten van de Sportvisser, 14 boten van Ter Heijde, 13 boten van de HWSV, 2 boten van Noordwest 9, 1 boot van Castricum, 1 boot van de Marina, 15 boten van de Afrit en 16 boten van de organiserende vereniging. Om klokslag 9.00 uur werd er vanaf de reddingsboot “de Jaenine Parqui” een vuurpijl de lucht ingeschoten. Het merendeel van de vissers gingen in de richting van de Indus Bank Noord, daar er op die lokatie al een aardig visje te vangen was. Met name kleine schar kon men daar redelijk vangen.

                       


“Ook op de kant werden de laatste puntjes op de i gezet… “

In het reglement stond achter de schar geen minimummaat vermeld dus elke schar telde. Om 14:00 was de wedstrijd ten einde en moest de gevangen vis worden ingeleverd bij de controle boten. In het clubgebouw van WSV was het natuurlijk een drukte van belang er werd een tombola gehouden. Ook de innerlijke mens werd niet vergeten want er werd “fish en chips” gebakken in het trekkershok. Nadat de gegevens in de computer verwerkt waren kon om 17.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden.

De nieuwe voorzitter van de WSV, Marco van Rossum bedankte eerst alle mensen die hun steentje hadden bijgedragen aan deze toch wel geslaagde dag. Van de 68 boten hadden 62 toch een visje, weliswaar klein, met een gezamenlijk gewicht van 133,01 kg kunnen vangen. De WSV had de sponsors bereid gevonden om, naast de tombola, voor 30 boten een gigantische prijzentafel neer te zetten, met hengels, molens, Fishfinders en een groot assortiment aan visartikelen.

                       


“Twee deelnemers per boot “

                       

Met 7,92 kg werden de heren Ouwehand en Vijfwinkel van de Skuytevaert NEDERLANDS KAMPIOEN 2006. Op de tweede plaats eindigden de heren de Mooy en Wijnands van de Sportvisser met 5,84 kg. De derde plek was weggelegd voor de enigste vrouwelijke deelneemster Liseytte Voois met haar vispartner Joop Folkers van Ter Heijde met 5,42 kg. Op een zeer verdienstelijke vierde plek zijn, de Westlands kampioen 2006, de heren Willem Groenwegen en Ronald van Veen van de WSV-‘s Gravenzande met 5,04 kg geeindigd. Zij lieten net achter zich de heren Hans van Nieuwkerk en John Roelofsen van de WSV-‘s Gravenzande met 4,96 kg. De beste vereniging is dit jaar geworden de WSV-’s Gravenzande! De joon is dus weer teruggekomen…

Hieronder de top 3 van dit geslaagde evenement:

                       


“Grandioos winnaars van het NK kleinbootvissen 2006; Ouwehand-Vijfwinkel “

                       


“Knappe tweede stek voor de Mooy-Wijnands “

                       


“Het koppel Voois-Folkers pakten de derde plaats”

Klik hier om de totale uitslag de downloaden (.doc-formaat / 265 kb)

De twee Spro hengel-molen combinaties gesponsord door J. Ezendam gingen naar: G67 Willem Groenewegen / Ronald van Veen en G102 John Roelofsen / Hans van Nieuwkerk

 

 


ANDEREN LAZEN OOK