**KLAAR**              Open               koppelwedstrijd om de Hoogeerd Cup in Niftrik

Open koppelwedstrijd om de Hoogeerd Cup in Niftrik


Hotel restaurant Hoogeerd te Niftrik lag er zonnig bij op zaterdag 1 juni. Maar liefst 90 koppels uit binnen en buitenland streden om de “Hoogeerd cup”. De weersvoorspelling was fantastisch en de organisatie had kosten nog moeite bespaard om alles vlekkeloos te laten verlopen. Het prijzenpakket met geldprijzen van wel 500€ voor de vakwinnaars was eveneens prima voor elkaar.

                       


Perfecte omstandigheden aan de Maas

Er werd gevist over een parcours van wel 2 km vanaf de sluizen te Grave tot aan de spoorbrug over de A50. Drie sectoren met ieder 30 deelnemers. De Maas bleek weer eens een onvoorspelbare rivier, daar waar het de gehele week redelijk stroomde, was nu het vissen met korven van 30 gram over 40 meter goed te doen. Dit had natuurlijk direct zijn gevolgen voor het aasgedrag van de vis. Slechts een enkel koppel kon de beet er goed ophouden. Verreweg de beste sector A lag richting de sluizen. Sommige koppels probeerde hun geluk over wel 85 meter en wisten er nog enkele vissen te landen. De C sector was de minst gunstige vanwege de geringe diepte in zeer vlakke bodemstructuur op dit punt in de maas. Hier werd dan ook erg weinig gevangen.

Na 5 uur vissen werd de balans opgemaakt en bleek dat een aantal koppels verreweg superieur waren met meer dan 10 kg vis, en opnieuw zat het koningskoppel Zammataro - Krawczyk erbij!. Later dit jaar zal het nieuwe witvisblad Witvis Totaal een dag optrekken met dit fameuze koppel.

A1. Zammataro-Krawczyk
B1. Riemsdijk - Wedstra
C1. Van Gaal - Waalderen 10.500 gram
10.700 gram
3.400 gram



 

Terug naar vorige pagina

ANDEREN LAZEN OOK