**KLAAR**          Ook de zeevisserij loopt 3 weken achter

Ook de zeevisserij loopt 3 weken achter

Wie je ook hoort, iedereen loopt te klagen over het weer van de afgelopen weken. De temperatuur wil op een enkele uitzondering na maar niet omhoog. We moeten het al weken doen met die irriterende nachtvorst die ertoe bijdraagt dat de zeewatertemperatuur tot op heden blijft steken op een krappe 5 graden. Vorig jaar was de temperatuur van het kustwater in dezelfde periode al opgelopen tot boven de 10 graden! Kortom we hebben een behoorlijke achterstand opgelopen. De natuur ligt lelijk op zijn gat.

                       


“”

Maar niet getreurd, want let maar op, over enkele weken heeft Moeder natuur de schade weer helemaal hersteld en kunnen we ons opmaken op het komende zomerspektakel. Ik denk dat we zo rond de 3e week van april de eerste gepen kunnen verwelkomen rond de Brouwersdam. Ook vriend zeebaars is al volop aan het trekken. Je kan dit goed waarnemen door de visserijberichten te volgen. Sinds enkele weken worden er al vele honderden kilo’s zeebaars aangevoerd wat er op wijst dat de scholen zich snel richting noorden verplaatsen.

Opvallend gegeven vind ik wel,dat we aan het Haringvliet de afgelopen weken nog geen harders hebben gespot. Normaliter zien we de eerste diklipharders  al rond de tweede of derde week van maart. Uiteraard heeft ook dit te maken met de te lage watertemperaturen. Kortom we moeten nog even wachten eer de zomervisserij lekker los gaat! Ik denk dat we de eerste zeebaarzen zo rond de laatste week van april of de eerste week van mei kunnen verwachten. Dit kan uiteraard nog iets veranderen als we de komende weken eindelijk eens temperaturen van 15 graden en meer bij kunnen schrijven! Dus nog even geduld mannen!

                       


“”