**KLAAR** NKS wedstrijdkalender

NKS wedstrijdkalender
Zaterdag 23 juni j.l. werd de vierde wedstrijd vervist van het NKS. Dit maal op de Kraaijenbergse plassen welke in open verbinding staan met rivier de Maas. Dit is een zandwinput waar nog steeds actief zand en grind gewonnen wordt. Vanwege deze werkzaamheden was het parcours ook enigszins ingekort, maar nog steeds groot genoeg om een wedstrijd te vissen.

                       


“De start was zoals altijd weer heftig”

Er waren iets meer dan 50 boten die samen ruim 50 maatse vissen naar boven brachten. Voor deze tijd van het jaar wat magertjes, maar toch er werd in ieder geval gevangen. De winnaar van de bootprijs dit weekeinde was het koppel Maarleveld-Willemse met 7 vissen. De grootste snoekbaars werd gevangen door J. Horst met een lengte van 66 cm. Tweede werd Remko Braber met 62 cm en derde W. Overeem met een vis van eveneens 62 cm.

                       


“De overwinnaars met 7 vissen: Maarleveld-Willemse”

Onze Totalfishingvrienden Remko Braber en Rob Kraaijeveld deden het nu verder ook weer goed met een 2e bootprijs. Zij vingen 5 maatse vissen en klimmen in het Algemeen klassement voor de Yamahacup weer naar de eerste plaats, op de hielen gevolgd door het sympathieke koppel Lucas-Bruul, die een iets mindere dag hadden. De derde bootprijs werd gewonnen door de combinatie Goed-Blaazer met 4 vissen. Het typische op deze visdag was dat de snoekbaars op kunstaas keiharde aanbeten gaf, terwijl ze de vissers met dood aas de zenuwen bezorgden. Wel regelmatig aanbeten maar steeds maar weer loslaten. Om gek van te worden.

                       


“Remko en Rob stonden weer aardig op scherp”

De meeste aanbeten kwamen op een diepte van 6 tot 10 meter. Het weer was net als tijdens de wedstrijd op de Mooie Nel prachtig. Bijna geen wind en een stralend zonnetje. Ook de organisatie ter plekke, betreffende traileren e.d. was allemaal goed geregeld. Niet veel vis maar toch weer een prachtige wedstrijd.

 

ANDEREN LAZEN OOK