**KLAAR** NKS wedstrijdkalender

NKS wedstrijdkalender

Wedstrijd op het Gooimeer op het allerlaatste moment afgelast

Het grootste dilemma waarvoor de organisatie van een NKS kan worden geplaatst is het, gezien het weer, al dan niet afgelasten van een wedstrijd. Regen en mist kunnen de meeste sportvissers wel tegen maar (kei)harde wind is een ander verhaal.


Met name op het grote water kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. De druk om een wedstrijd toch door te laten gaan kan behoorlijk groot zijn en dat is ook geen wonder als je ziet hoe ver sommige moeten rijden om mee te doen. Sta je dan eenmaal aan het klotsende water en de te vangen vis is binnen handbereik, dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan om de wedstrijd af te blazen.

                       

                       


Overleg tussen enkele deelnemers over de weersomstandigheden

 

Voor deze moeilijke keuze stond zondagmorgen om half acht in Almere Haven, Paul Goedvolk. Voor de trailerhelling stond een lange rij auto’s met boten terwijl over het water een harde wind gierde die een behoorlijke golfslag veroorzaakte. Niet alleen sommige deelnemende boten maar ook de vaartuigen van de jury (Zodiac’s) kunnen problemen krijgen.Wat is op zo’n moment wijsheid én heb je genoeg lef om het niet door te laten gaan. Het lijkt makkelijker, maar er is meer moed voor nodig om een wedstrijd niet door te laten gaan, dan zware risico’s te nemen. Wordt het een wedstrijd van de “grote” boten? De organisatie nam de enige juiste en verantwoorde beslissing. De wedstrijd werd een week uitgesteld. Op bepaalde plaatsen langs de oevers was er nog redelijk te vissen en daar maakten enkele sportvissers later nog gebruik van. Een andere groep trok naar de rivieren om daar nog enkele mooie visuurtjes te kunnen beleven.

                       


Op sommige plekken kon er in de luwte nog een leuk visje gevangen worden

 

 


ANDEREN LAZEN OOK