**KLAAR** NKS wedstrijdkalender

NKS wedstrijdkalender

                       

Afgelopen zondag 27 mei vond op het Gooimeer de 2e snoekbaarswedstrijd plaats in het kader van het Nederlands Kampioenschap. Vorig jaar op dezelfde datum werd het evenement een aantal dagen uitgesteld vanwege het slechte weer. Dit jaar begon het vrij rustig maar in de loop van de dag nam de wind toe tot vrij krachtig, en dat betekent op dit water grote golven en moeilijk vissen. Ook de controleboten hadden met het met hun Zodiacs niet gemakkelijk.


                       


“Al vroeg waren de eerste wedstrijdboten in het water van Almere-Haven”

Al met al werd er, gezien de omstandigheden toch nog redelijk gevangen. De deelnemers die om 08.30 uur met 78 boten begonnen, vingen bijna 150 maatse vissen. Door problemen met de computer van de rekenmeesters, zijn de winnaars van de bootprijzen en finaletickets helaas nog niet bekend. De vissers die hier aan de kop van de uitslag eindigen verdienen een dikke pluim, want het is echt niet eenvoudig om vanuit een op de hoge golven dansende boot je aas op een subtiele manier aan te bieden en nog vis te vangen ook.

                       


Eric Marteijn De auteurs van Totalfishing die meededen hebben zich van hun beste kant laten zien. Eric Marteijn viste samen met Ton Kroon en zij vingen gezien de zware omstandigheden, een serie van 9 prachtige vissen welke vermoedelijk een 2e plaats oplevert. (71, 68, 65, 61, 58, 57, 56, 55 en 50 cm.)
De grootste snoekbaars van de dag die werd gevangen was 83 cm. Rob Kraaijeveld en Remko Braber deden het goed om door op voor hen onbekend water 6 maatse vissen te verschalken + de grootste baars. Dat levert na de 2e plaats op de Lithse Ham weer veel punten op voor het klassement waarin zij langzaam maar zeker richting omhoog kruipen.

Het team Ooms-Stegeman deed ook van zich spreken en zal ook hoog eindigen in het eindklassement. Het gros van de vissen werd gevangen op een diepte tussen de 8 en 13 meter. Enkele mooie vissen kwamen vanaf een mosselbank op een diepte van 4 meter.
Volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 10 juni op de Mooie Nel.
Info: 023-5312455

ANDEREN LAZEN OOK