**KLAAR** NKS wedstrijdkalender

NKS wedstrijdkalender

                       


“De trotse bootwinnaars Bruul-Lucas”

Zondag 10 juni was de jaarlijkse wedstrijd op de Mooie Nel in het kader van het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen. Een niet al te groot maar wel goed viswater. Door de circa 60 deelnemende boten werden rond de 90 snoekbaarzen gevangen. Geen kwantiteit maar wel kwaliteit. Veel mooie vissen en goede winnaars. De show werd gestolen door de combinatie Bruul-Lucas die 9 snoekbaarzen vingen waarvan er maar liefst twee ( 75 en 70 cm) bij de eerste 10 grootste zaten.

                       


“Winnaar grootste snoekbaars J. Brand”

De grootste snoekbaars van de dag werd gevangen door J. Brand met een lengte van 85,5 cm. Rob Blom was ook in vorm met een snoekbaars van 82,2 cm en pakte tevens met vismaat Overeem met 4 vissen de 3e bootprijs. De 2e bootprijs werd gewonnen door de combinatie de Boer-Schultz met 5 vissen.

                       


“Geen groot maar wel goed viswater”

Op het water stond een lichte kabbel waardoor de omstandigheden om met zo’n grote groep te vissen ideaal waren. De winnaars visten met dood aas en lieten de kunstaasfreaks vandaag achter zich. Door deze overwinning hebben zij tevens de leiding in het algemeen klassement voor de Yamahacup overgenomen. Maar het seizoen is nog lang en er zijn nog veel (goede) kapers op de kust. Behalve de stevige snoekbaarzen werden er ook nog een paar mooie snoeken van boven de meter gevangen. De grootste baars van de dag had een lengte van 39,5 cm.

                       


“Mooie snoek zat er ook”

De commissie had ondanks de voorspellingen toch goed weer tijdens de wedstrijd en dat deed recht aan het niveau van de organisatie die erg goed was. Een prima begeleiding bij het traileren, goede faciliteiten na afloop en tijdens de prijsuitreiking. Hulde aan Goedvolk en zijn mannen! De volgende wedstrijd is op 21 juni en wordt gehouden op de Kraaijenbergse plassen.

                       


“Nogmaals ” het gouden koppel van de dag” met links organisator Paul Goedvolk”

 

ANDEREN LAZEN OOK