**KLAAR** NKS wedstrijd op het IJ wedstrijdkalender

NKS wedstrijd op het IJ wedstrijdkalender


Afgelopen zondag 16 september werd de jaarlijkse wedstrijd op het IJ gevist. De dag ervoor gaf Meteoconsult sombere berichten omtrent de windsnelheid en de regen.

Achteraf is het, zeker wat de wind betreft, hard meegevallen. Van de 5 uur durende wedstrijd kon er meer dan 4 uur in goed weer, met zonneschijn, worden gevist. De enkele buien die vielen leken echter wel op watergordijnen.

                       


Er vielen niet veel buien, maar…

Er deden dit keer 59 wedstrijdboten mee die samen 229 maatse snoekbaarzen vingen. En dat is niet slecht gezien de andere wedstrijden en de wetenschap dat er op dat water veel vissen net onder de maat worden gevangen. Ook nu was het niet anders. De grootste snoekbaars van ruim 75 cm. werd gevangen door dhr. Hoetmer van het G3 Yamaha-team Hoetmer-Roefs. Snoek werd er helemaal niet gevangen terwijl de grootste baars 35 cm. was.

                       


dhr Hoetmer wint een mooie trofee en Eagle fishfinder

De strijd om de eerste bootprijs was hevig maar fair. De concurrentie aan de kop van het Yamaha-klassement is zwaar. Helaas miste het koppel Kraaijeveld-Braber deze wedstrijd omdat zij vast zaten in Amerika. Zondag waren het vooral de “echte” IJ-vissers die de meeste vis wisten te vangen op dit spieringwater. Want dit aas scoorde veruit het beste op de wat grotere (maatse) vis.

                       


Het winnende aas

Deze visdag werd de dienst uitgemaakt door de koppels Roeg-van Bemmel 1e (Peeters team), Ekkelboom-Ekkelboom 2e (Osdorpteam), Vogel-Vogel 3e (Osdorpteam).
De prijsuitreiking en het hele gebeuren daaromheen was weer een groot feest, en ademde de relaxte sfeer die zo kenmerkend is voor de organiserende hengelsportzaak Peeters.

                       


Piet en Esther Vogel; een goed koppel…

Kortom, mede dankzij de goede en strakke leiding van hoofdscheidsrechter Jaap Wahlen, was het weer een geslaagde dag. Voor de laatste stand van de Yamahacup kunt U terecht op www.effevisse.com

 


ANDEREN LAZEN OOK