**KLAAR**                          NKS               wedstrijd op het Gooimeer

NKS wedstrijd op het Gooimeer

Afgelopen zondag 5 oktober 2003 vond in het kader van de NKS wedstrijden de krachtmeting op het Gooimeer plaats. Het is onbekend hoe ze het elke keer weer voor elkaar krijgen, maar ondanks de zeer slechte vooruitzichten kon er goed gevist worden op dit toch wel grote Randmeer. Af en toe werd het behoorlijk dreigend en waren in de verte stevige buien waarneembaar inclusief regenboog, maar er kon ondanks wat spetters gelukkig worden blijven gevist!

                       


“Het zag er soms best wel dreigend uit”

Er kwamen deze wedstrijd 44 boten inclusief bemanning opdagen en samen vingen zij goed vis. 269 maatse snoekbaarzen is nou niet echt een slechte score. Daarbij heel wat stevige vissen die de punten verdienden voor hun vangers. Het verschil in grootte was duidelijk vast te stellen, want de winnaars van deze dag werden Lucas en Bruul die 13 maatse vissen wisten te vangen, waaronder 3 dikke tachtigers en dat zijn op veel wateren zo zachtjesaan toch zeldzame vissen aan het worden. Echter het koppel dat als zevende op de uitslaglijst stond had eveneens 13 vissen. We schreven het al eerder dat het niveau steeds dichter bij elkaar komt te liggen.

                       


“Lucas-Bruul pakten de bootprijs…”

Bijzonder was dat de maatse vissen zo rond de 10 meter diepte werden gevangen maar op andere stekken soms slechts zo rond de 5 meter en op weer andere stekken dieper. Typisch snoekbaarsgedrag! Er werd zowel met dode aasvisjes als kunstaas goed gevangen. Rob Blom wist de grootste vis van de dag te vangen aan een shadje. Lengte ruim 89 cm. Meestal zijn op de Randmeren het toch wel de doodaasvissers die de grootste vis weten te “arresteren”. Tijdens de wedstrijd moest Paul Goedvolk hals over kop het parcours verlaten omdat bij zijn hengelsportzaak in Haarlem het inbraakalarm afging. Gelukkig bleek het een loos alarm en kon hij op tijd nog de prijsuitreiking uitvoeren. Het is ongekend spannend aan het worden met de bovenste koppels van de Mercury-Eagle Cup. Er zijn nog heel wat koppels die in aanmerking komen voor de eindoverwinning en dat is een goed teken sportvrienden!

                       


“Rob toonde opnieuw zijn klasse”

Erg positief was het warme applaus voor de bemanning van de 3 controleboten die goed werk hebben verricht op dit grote en moeilijke water. Er kan daar een beste kabbel staan en om dan zonder te veel “stekverstoring” nauwkeurig en goed te meten en te controleren is erg prettig voor de deelnemers. Wat dat betreft is het wel eens anders geweest. Het traileren op de nieuwe trailerhelling bij Almere ging razendsnel en is ook een enorme verbetering t.o.v. sommige andere hellingen. Er kon gemakkelijk met 2 of zelfs 3 boten gelijk getrailerd worden en dat schiet lekker op. Al met al een fijne wedstrijd voor de deelnemers en organisatie!

 


 

 


ANDEREN LAZEN OOK