**KLAAR** NKS wedstrijd Haringvliet afgelast wedstrijdkalender

NKS wedstrijd Haringvliet afgelast wedstrijdkalender

Er zijn inmiddels 5 wedstrijden gevist in de serie om het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen. Op iedere wedstrijd zijn er een aantal tickets te winnen voor de finale in oktober, waar uiteindelijk beslist zal worden wie zich gedurende een jaar kampioen van Nederland mag noemen. Daarnaast is er nog een algemeen klassement over alle wedstrijden waarin gestreden wordt om de Yamahacup. Het koppel dat deze cup wint heeft bewezen gedurende de hele competitie de sterkste te zijn.

                       


“Al vroeg stonden de deelnemers in de rij…”

Op zondag 19 augustus stond de wedstrijd op het Haringvliet gepland. Een groot en goed snoekbaarswater waar het bij harde wind ook flink kan spoken. Al vroeg stond er bij Stellendam een lange rij auto’s met boottrailers te wachten om het water op te kunnen gaan. Hengelsport Wout van Leeuwen en de jury van het NKS stonden voor een moeilijke keuze. Het waaide op dat moment al behoorlijk en de wind zou toenemen tot windkracht 7. Onderwijl stond er een groep gemotiveerde vissers te wachten afkomstig uit heel Nederland, waarvan sommigen er al een lange reis op hadden zitten.

                       


“Enkele deelnemers moesten overtuigd worden..”

Daarnaast zat men met het probleem van de controleboten die bij harde wind al snel uitgeschakeld zijn.
De organisatie nam uiteindelijk het enige juiste besluit en dat was het annuleren van de wedstrijd. De meerderheid van de deelnemers vond dit achteraf ook een terechte keus, hoewel het op dat moment toch wel een teleurstelling was. Maar veiligheid dient voor alles te gaan, zelfs voor een NKS wedstrijd. Komend weekeinde wordt de volgende wedstrijd gehouden op de Vlietlanden. Het verslag daarvan kunt U uiteraard lezen op Total Fishing.

                       


“De organisatie maakte de juiste keuze”

 


ANDEREN LAZEN OOK