**KLAAR**                          NKS-IJ

NKS-IJ

Afgelopen zondag stond in de reeks wedstrijden voor het NKS het IJ als wedstrijdwater op het programma. Een visrijk water waar, zo was de verwachting, de thuisvissers wel eens de dienst zouden kunnen gaan uitmaken. Deze stelling bleek aardig te kloppen want deze wedstrijd werd gedomineerd door het koppel Duyvelshoff-van Helvert. Zij wisten maar liefst 20 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden en dat is onder wedstrijdomstandigheden heel erg goed. Zij vingen hun vissen voornamelijk met de dobber en gebruikten als (dode) aasvis zeebliek en spiering.

                       


Tweede met 12 vissen werd Piet Vogel en vismaat Dik Verbruggen op de derde plaats gevolgd door de tandem Heyne-Doeves met 13 vissen. Trouwens de eerste 10 koppels in de uitslag vingen allen 8 maatse vissen of meer. De grootste snoekbaars werd gevangen door G. Haak en ook deze had een respectabele maat voor dit water n.l. 88.7 cm. Hij ving de vis met een dobber en een groot stuk dode spiering op 9 meter diepte. De meeste vis werd echter gevangen op taludjes tussen de 4 en 6 meter diepte. Een probleem voor veel deelnemers was de minimum maat. Konden sommige erg goed hun visje vangen, frusterend voor hen was echter het feit dat de vissen vaak net niet aan de maat waren. Af en toe gewoon om gek van te worden. Er deden dit weekend maar liefst 57 boten mee aan dit visfestijn die gezamenlijk 208 maatse vissen vingen en dat was gezien de vorige wedstrijd een uitstekende score!

                       


Minder positief was dat de wedstrijdleiding helaas een gele kaart moest trekken tegen een deelnemende boot die zich niet aan de regels van het parcours hield. Vooraf was daar juist voor gewaarschuwd omdat de havendienst streng optreedt tegen boten die voor de ingang van de havens gaan liggen. Hiermee komt niet alleen een volgende wedstrijd in gevaar maar ook het hele snoekbaarsvissen op het IJ en Noordzeekanaal. Wat dat betreft mogen de touwtjes door de wedstrijdleiding best wat strakker worden aangetrokken. Als wedstrijdvissers sta je nu eenmaal in de belangstelling en dat kan ook negatief uitpakken als mensen zich aan het gedrag van hen gaan storen.

                       


Ondanks dit kleine incident was het onder de goede zorgen van Paul Goedvolk weer een geslaagde wedstrijddag. Het weer was abnormaal goed voor de tijd van het jaar. Eind september in je blote bast een wedstrijd vissen komt immers niet veel voor. De grootste baars van 38 cm. werd gevangen door Frenk Elings die ook de 2e grootste snoekbaars (73.2 cm) voor zich liet noteren. Derde grootste snoekbaars werd gevangen door R. van Moorsel (71.6 cm)

                       


De volgende wedstrijd is over 2 weken op het Gooimeer. We zijn benieuwd wat dan de weersomstandigheden zullen zijn. Maar al regent het pijpenstelen, het verslag van de wedstrijd kunt u uiteraard vinden op Total Fishing! Voor een overzicht van de stand van zaken voor de Eagle-Mercurycup kunt u terecht op www.nksnoekbaars.nl.

 


ANDEREN LAZEN OOK