**KLAAR**                          NKS-Hollands               Diep

NKS-Hollands Diep

               
Afgelopen zondag 14 september werd opnieuw een wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen (NKS) gevist en nu op het grote Hollands Diep. Een enorm (windgevoelig) water waar 14 dagen geleden de wedstrijd vanwege deze oorzaak dan ook nog werd afgeblazen. Nu zag het weer er bijzonder goed uit met een heerlijk zonnetje en een oostenwindje kracht 2 met een kleine kabbel. De 37 boten konden zich na het startschot uit de voeten maken. Niet veel boten gezien de 43 inschrijvingen. De bemanningen van de boten die er wel waren komen opdagen vingen in totaal 171 maatse snoekbaarzen en dat is een goede (wedstrijd)score. De omstandigheden waren perfect inclusief de vangsten die er zeker niet om logen . Er is toch veel rumoer op het water inclusief een massa andere watersporters die één van de laatste mooie dagen van het jaar ook nog mee wilden pikken.

 

Er werd stevig en serieus doorgevist én gevangen. De meeste aanbeten kwamen rond de 8 en 9 meter diepte, terwijl de latere winnaars Uithol-Uithol juist veel vis pakten op een diepte van rond de 11 meter. De grootste vis van de dag werd gevangen door dhr. P. Gijzen op een shad van de hoofdsponsor van deze wedstrijd op het Hollands Diep. Jaap Uithol pakte knap de 2e plek met een snoekbaars van 68,2 cm, even groot als die van R. Poeldijk die er ook een pakte van exact dezelfde afmetingen. Jaap Uithol zijn 2e grootste vis was groter als die van Poeldijk, reden waarom hij de 2e stek veroverde. Opvallend was dat er veel grote baarzen werden gevangen waarvan de grootste 45,8 cm op de meetlat bracht. Ook de 2 en 3e grootste baars bleef boven de 42 cm.

                                                                       

       
“P.Gijzen was blij met zijn vis én Fish Easy2 voor de grootste snoekbaars”

Uiteindelijke winnaars van de bootprijs werd de combinatie Uithol-Uithol die 8 mooie maatse vissen wisten te verschalken direct gevolgd door het koppel Woerde-Bloemert. Laatstgenoemde wist alle vissen (9 stuks) te vangen en wordt door Total Fishing beschouwd als een nieuw talent. De vorige wedstrijd op de IJssel wist hij ook al met een 2e plaats af te sluiten en het zal volgens ons niet de laatste keer zijn dat we van dit koppel horen, mits ze met beide benen op de grond blijven staan. Dat zie je vaker met wedstrijdkoppels die een stijgende lijn vertonen. Vanaf het moment dat ze denken het te weten is de progressie afgelopen en vallen ze niet meer op door hun prestaties. Een goed snoekbaarsvisser is dan ook nooit uitgeleerd! De derde stek in het bootklassement werd veroverd door het sympathieke koppel Fabritius-Leers die er ook weer 9 vissen uit wisten te tikken. Bij de eerste 13 koppels ving het “slechtste koppel” 7 vissen. Hoezo een moordende concurrentie? Eén foutje en je duikelt direct uit de toptien. Je moet zo tegen het einde van de competitie wel over sterke zenuwen beschikken, anders maak je snel teveel fouten.

                                                                       

       

Volgende week zondag worden de zenuwen weer op de proef gesteld tijdens de wedstrijd op het IJ. We zijn benieuwd wie zich op dit bekende water in het snuitje van de uitslag weet te vissen. In ieder geval veel succes toegewenst aan alle deelnemers!

 

         


 

 


ANDEREN LAZEN OOK