**KLAAR**              NKS-Haringvliet

NKS-Haringvliet

Zondag 12 februari werd in het kader van de NKS competitie de wedstrijd op het Haringvliet vervist. Een groot en pittig water waar de deelnemers in de loop van de wedstrijddag ook nog eens moesten afrekenen met gure weersomstandigheden.


                       


‘Bij de start was het weer nog redelijk maar dat zou snel veranderen“

Vanaf het begin aanvankelijk nog miezerig weer, daarna steeds meer wind met vanaf 10.30 uur winterse buien met natte sneeuw, die bleven voortduren tot en met het traileren en de thuisreis. Dus een wedstrijd voor bikkels, die stevig hun best moesten doen voor een vis. Er werd voor wedstrijdbegrippen niet slecht gevangen. De 52 deelnemende boten boden in totaal 227 maatse snoekbaarzen ter meting aan en er zijn vergeleken daarmee, al heel wat slechtere wedstrijden geweest. Behalve de deelnemers betekende de wedstrijd ook afzien voor de controleurs die onder leiding van Erik Marcus en zijn vrouw, eveneens een knappe prestatie leverden.

                       


´Ronald Raggers en het controleteam leverden eveneens een knappe prestatie“

Ondanks de barre omstandigheden was de sfeer uitstekend en ook de prijsuitreiking bij Camping de Schaapwei was top, lekker warm, goede warme dampende borden, heel gezellig. Op het water ging de strijd gedurende de hele wedstrijd tussen een behoorlijke groep vissers gelijk op. Er waren ook nauwelijks pieken in de vangsten en hoewel niet aan de lopende band, bleven de aanbeten regelmatig doorkomen, met af en toe een mooie maatse vis. Bij de eerste 7 koppels bleek na afloop het verschil marginaal. Koppel 1 (Hoogervorst-Poelwijk) ving 10 vissen en verdienden daarmee de 1e bootprijs, maar het koppel dat 7e werd (Wensink-Wildeboer) had ook nog altijd 10 vissen. De verschillen kwamen voort uit het aantal centimeters die de punten binnenbrachten. De 2e plaats was voor Land-Bloemert die 13 maatse vissen vingen, 3e werd het koppel Coppens-Beckaert met 10 vissen. In de stand om de begeerde Eagle-TotalFishingcup staan Muller en van Moorsel nog steeds fier bovenaan.

                       


´Winnaars van de bootprijs werd het koppel Hoogervorst-Poelwijk, terwijl dhr. Hoogervorst (midden) ook de grootste snoekbaars van de dag wist te vangen“

De grootste snoekbaars (85,5 cm) werd gelijk al aan het begin van de wedstrijd gevangen door K. Hoogervorst, die het net als zijn overige Fuikcollega’s (Lucas van der Geest o.a. 2e grootste) het deze wedstrijd erg goed deden. De complete uitslag kunt u overigens nalezen op de site van het NKS (http://www.nksnoekbaarsvissen.nl/), waar ook de datum en plaats van de eerstvolgende wedstrijd te vinden is evenals de mogelijkheid om in te schrijven. Met een fraaie NKS bootsticker als presentje, geschonken door hoofdsponsor Lowrance-Eagle, keerden de deelnemers begeleidt door striemende sneeuwbuien weer huiswaarts. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 12 maart 2006. Plaats wordt tzt nader bekend gemaakt zodra de vergunningen rond zijn.

                       


´En zo zag dezelfde boot er aan het einde van de wedstrijd uit…“


 

ANDEREN LAZEN OOK