**KLAAR** NKS Haringvliet wedstrijdkalender

NKS Haringvliet wedstrijdkalender

Zondag 14 oktober j.l. werd de inhaalwedstrijd op het Haringvliet gevist. Dit omdat op 19 augustus de wedstrijd letterlijk en figuurlijk werd afgeblazen door de harde wind.

In plaats van Stellendam, had de organiserende hengelsportwinkelier Wout van Leeuwen gekozen voor een locatie, waar iets meer beschutting te vinden is en wel nabij Den Bommel. In de reeks wedstrijden was dit de laatste mogelijkheid een ticket te verdienen voor de grote finale op 28 oktober a.s.

                       


Laatste mogelijkheid voor een finaleticket…

Tevens was dit de beslissende wedstrijd voor de rangschikking in de Yamahacup die over alle wedstrijden (met aftrek) gaat. De prijsuitreiking hiervan zal ook plaatsvinden op de finaledag. Inmiddels is bekend dat deze cup is gewonnen door het Henk Peeters Hengelsport-team van Bemmel-Roeg . Een grandioze prestatie, want zij hebben immers aangetoond, over het hele jaar gezien, dit seizoen de beste snoekbaarsvissers van Nederland te zijn. En dat allemaal tegen zeer sterke concurrentie. En die concurrentie wordt alleen maar groter en sterker. Objectief gezien zouden zij zich eigenlijk kampioen van Nederland moeten mogen noemen. Eén finaledag is meer een momentopname en zegt minder over de kwaliteiten van een sportvisser dan de totaaluitslag over een heel seizoen. Maar zo zijn de regels nu eenmaal…De officiële uitslag wordt bekend gemaakt op 28 oktober.

                       


DE beste over het hele seizoen: van Bemmel-Roeg!

Terug naar de wedstrijd van zondag. De vissers hadden geluk met het goede weer, maar de deelname had enigszins te lijden onder de wedstrijd van zaterdag om de Shimano-cup op de Amer (verslag volgt morgen). Maar de top was zeker aanwezig in de vorm van 31 deelnemende boten, die tot de laatste seconde knokten voor de overwinning. Rob Blom ving in de laatste 30 seconde nog een prachtige 80-iger. Zo zie je maar dat de wedstrijd pas is afgelopen als het fluitsignaal heeft geklonken en zeker niet eerder. Er werden een paar mooie vissen gevangen waaronder een schitterende, steeds zeldzamer wordende, snoekbaars van 91,3 cm. gevangen door P.Tilma. De 2e grootste vis was een snoekbaars van 87,6 cm gevangen door W. Doevers, terwijl R. Binnekamp voor de 3e stek tekende met een fraai exemplaar van 83 cm. Het bijzondere aan deze vangsten was dat alle drie de grootste vissen werden gevangen aan dode spiering. Er werden ruim 50 maatse snoekbaarzen gevangen en veel ondermaatse. Veel vissen hadden weer de frustrerende maat van net boven de 40 cm.

                       


Simmerman-Tilma winnaars van de bootprijs

Winnaar van de dag werd het koppel Simmerman-Tilma, die vissend met spiering hun visitekaartje voor het Haringvliet afgaven. Tweede werd het koppel Smits-Binnekamp en derde Fabritius-Leers. De organisatie was over het geheel genomen niet slecht, maar er werd van de deelnemers wel veel creativiteit gevraagd om alles van een leien dakje te laten lopen. De sfeer was echter weer zoals vanouds. Top!


 


ANDEREN LAZEN OOK