**KLAAR**                          NKS-Haringvliet

NKS-Haringvliet

Afgelopen weekend was weer de jaarlijkse NKS-wedstrijd op het Haringvliet. Een “open water” geschikt voor alle vormen van technieken. Dood aas en kunstaas het komt hier allemaal volledig tot zijn recht. Het werd een strijd die levendig was van het eerste, tot letterlijk het laatste, fluitsignaal. In de laatste minuten werd de uiteindelijke uitslag zelfs pas bepaald en die viel dit keer uit in het voordeel van de kunstaasvissers. Routinier Tom Kroon en Total Fishingauteur Eric Marteijn wonnen dit seizoen voor de 2e maal de 1e bootprijs, met nu maar liefst 18 maatse vissen. De concurrentie zat hun echter dicht op de hielen want koppel 2 (Haak –Witteveen) ving ook 18 vissen maar met een lager gemiddelde lengte. Nummer drie werden Giessen-Webbers met 17 maatse vissen. Er werd weer ouderwets goed gevangen, want de 39 boten die uiteindelijk op het water verschenen vingen maar liefst 283 maatse vissen en dat is onder wedstrijdomstandigheden een respectabel aantal.

                       


“...”

De boten die voor anker gingen kwamen dit keer minder uit de verf als anders. Het immer “gevaarlijke” koppel Lucas-Bruul ving “slechts” 7 vissen maar….. daarbij wel weer de 2e en 3e grootste vis van de dag. Dat waren snoekbaarzen van respectievelijk 76 en 72,7 cm die in hun perfecte doodaas aanbieding trapten. De omstandigheden waren weer perfect. Schitterend weer met een pittig windje wat veel electromotoren veel energie kostten. De meeste accu’s waren aan het einde van de wedstrijd dan ook helemaal leeg. Veel van de deelnemers visten in het begin toch een paar meter te diep. Werd er door velen vanuit gegaan dat de vis rond de 12-13 meter diep lag, na enige tijd bleek de snoekbaars aanmerkelijk hoger te vertoeven en werden de beste klappers gemaakt zo rond de 6-8 meter.

                       


“Tom Kroon en Eric Marteijn (r) voor de 2e maal dit seizoen de overwinning”

Zoals altijd op het Haringvliet zit er een bonusvis bij en die werd deze maal gevangen door Edwin Wouters. Hij landde een pracht van een snoekbaars met een lengte van 87 cm! De grootste baarzen werden gevangen door van Bemmel, Hoogervorst en van Dijk in de

               
respectievelijke maten 46,3 , 44 en 42,2 cm. Eric Smits ving de grootste snoek van ruim 77 cm. In de einduitslag bleek dat de nummers 4 tot en met 6 allemaal 13 snoekbaarzen vingen, terwijl de boot die op de 17e plaats eindigde nog steeds een respectabele 9 vissen kon laten noteren door de controleurs. Deze hadden de zaakjes uitstekend voor elkaar en reageerden telkens alert op gevangen vis en hielden ook de deelnemers scherp in de gaten op onsportief gedrag. Door hun oplettendheid kon dan ook 1 bemanning met boot vroegtijdig hun biezen pakken, vanwege een terechte diskwalificatie. Er blijven nu eenmaal altijd wel deelnemers die proberen de grenzen van het toelaatbare af te tasten. Deze boot met bemanning ging er dus duidelijk overheen. Doordat Paul Goedvolk in Canada zat werd zijn taak m.b.t. de prijsuitreiking overgenomen door dochter Natascha die erg haar best deed dit zo goed mogelijk uit te voeren. Het ging haar, onder de soms wat rumoerige omstandigheden, toch goed af en zij wist zich er prima doorheen te slaan. De prijsuitreiking vond overigens plaats in een Feesthut met de illustere naam de ‘Hoeze-Moos’, waar dankzij de sfeer en goede bediening dit uitgroeide tot een uitermate gezellige gebeurtenis. Volgende wedstrijd is op het Joppe. De geplande datum hiervoor is 9 november a.s. Total Fishing is er ook dan uiteraard weer bij! Meer informatie kunt u ook vinden op www.nksnoekbaars.nl.

 

 

         


ANDEREN LAZEN OOK