**KLAAR**                          NKS               finale Gooimeer 14 maart 20

NKS finale Gooimeer 14 maart 2004.

Na een week van speculaties over op welk water de uiteindelijke finale van het NKS zou worden gehouden kwam zaterdagavond duidelijkheid. Het Gooimeer! Een gedurfde keus gezien de weersvoorspellingen, maar had het NKS immers geen patent op goed wedstrijdweer? Er was windkracht Zuid West 4 voorspeld…het werd uiteindelijk een dikke 6 en af en toe zelfs een 7. Het ging gelukkig allemaal goed en het werd de eerste wedstrijd dit seizoen dat de weergoden het NKS minder waren gezind. Het kon allemaal maar net. Maar ook “net” is goed genoeg.

                       


“De grote finale!”

Verder kan het Gooimeer een uitstekend wedstrijdwater zijn.Ruimte genoeg, veel variatie, alle technieken mogelijk waarbij de beste kan winnen. Zorgelijk waren de berichten over de illegale zegenvisserij op snoekbaars door het beroep. Er werd inderdaad ook bitter weinig gevangen. Als je in deze tijd van het jaar met 49 boten en daarin 98 sportvissers die zich in de voorafgaande wedstrijden hebben weten te kwalificeren, slecht 70 vissen weet te vangen klinkt dat als een acceptabel aantal, maar het is natuurlijk ronduit superslecht voor dat water met zoveel potentie. Dat betekent ook dat 17 boten, met gecertificeerde bemanning, dus helemaal niets gevangen hebben! Geweldig jammer dat “Ons LNV Ministerie” weigert op te treden tegen beroepsvissers die het gewoon vertikken zich aan de wettelijke regels te houden ten nadele van hun collega’s die dat wel doen. Maar het lijkt een kwestie van tijd dat ook de overheid zelf weer de Normen en Waarden regel gaat hanteren. Genoeg hierover, laten we terug gaan naar de wedstrijd waar bijna 100 vissers stonden te trappelen om aan de slag te gaan.

                       


“Verzamelen in de luwte voor de start”

De ontvangst gaf gelijk al een positieve opkikker. In restaurant Di Lago bij Almere Haven stond voor iedereen een goed bakje koffie klaar met later op de dag in het zelfde restaurant de prijsuitreiking met erwtensoep en broodjes kroket. Dat gaat er wel in na een dag met harde wind, hoge golven en heel veel buiswater…

Direct na de start verhuisden veel vissers richting Huizen om daar een beetje in de luwte te kunnen vissen. Een deel ging voor anker waarbij ze met lange touwen en (voor de slimmeriken) extra zware ankers goed konden blijven liggen. De pennen erin op 13-17 meter.. Anderen verticalend…... zolang de accu niet leeg was, daarna verder met de motor. Bij de zandzuiger ....... geen vis te bekennen. Veel zoeken, hard werken. Geen harde beten meestal, weinig onder maats….. moeilijk te voelen met deze harde wind.

                       


“Tanja en Dennis midden op het woelige Gooimeer”

Het werd een wedstrijd van keihard werken voor de deelnemers en….de controleboten uiteraard. Die moesten met hun rubberen bootjes ook het wilde water op en proberen nauwkeurig de gevangen vis te meten. Soms met ware doodsverachting voerden zij hun moeilijke taak uit. Complimenten voor deze vaklui! Aan het einde van de wedstrijd druppelden de vissers binnen en was het wachten op de uitslag. Er zaten verschillende koppels heel dicht bij elkaar en uiteindelijk bleek het koppel Bloemert-Land de grandiose winnaars te zijn geworden met 5 maatse vissen. Zij wonnen hiermee een prachtige Lundboot. Dit jonge koppel dat afgelopen seizoen door Total Fishing reeds werd getipt als talent voor de toekomst, wisten onder moeilijke omstandigheden alle vedettes achter zich te laten. Zij visten verticaal met de firebal. Plemp en Plemp werden tweede met anker techniek en dobbers/slepend. Tanja Leers en Dennis Fabritius werden heel knap derde. Zij visten verticaal en vingen ook de grootste snoekbaars van de dag, een prachtvis van precies 89 cm. Asjen Land en Chris Bloemert hadden een close finish met Plemp en Plemp die bijna tot winnaar uitgeroepen werden MAAR eerlijk toegaven niet 6 maar 5 vissen gevangen te hebben (dubbeltelling in de computer). Hulde voor zoveel sportiviteit! Het verschil bedroeg maar 7 punten. In plaats van visboot nu een Lowrance X15 voor Plemp en Plemp. Derde plek voor Leers/Fabritius met een fraaie pega trailer.

                       


“Ook de controleboten hadden het niet gemakkelijk”

Prijsuitreiking:
Na het bekend worden van de winnaars volgde de verschillende prijsuitreikingen waarbij een paar sponsors er toch wel uitsprongen zoals dhr. John Ezendam, die er helaas wegens verplichtingen in het buitenland niet bij kon zijn, maar wel alle fraaie bekers had geschonken, inclusief veel en prachtige Lowrance-Eagle dieptemeters, GPS en Seafinders…...Verder de winnaars die een prachtige Lund Rebel V type 16 voet afgeleverd krijgen en een Motor Guide electromotor. Maar ook de winnaars van de Eagle-Mercurycup die een 15 pk Mercury buitenboordmotor in ontvangst konden nemen
En al die andere sponsors die er mede aan bijdragen dat dit soort evenementen kan plaatsvinden.

                       


“De trotse winnaars van de Finale 2004: Chris Bloemert en Asjen Land”

Ook de logistieke ondersteuning van Frenk Elings en Jan van Setten was opnieuw erg plezierig. Zij doen al het computerwerk van de uitslag ... van de eerste natte, vlekkende kaartjes naar een mooi en professioneel overzicht. En dan natuurlijk good old Paul Goedvolk, de stille stuwende kracht achter dit hele gebeuren. Voor Paul was het laatste keer….. hij is niet bedankt in alle drukte….. Total Fishing zegt: Paul bedankt voor al je inspanning! (Paul blijft wel als adviseur betrokken bij de nieuwe vereniging) Binnenkort komt meer informatie over de nieuwe opzet van NKS beschikbaar ...en interviews met de winnaars. Dat alles op uw Total Fishing natuurlijk! Kijk voor meer info over standen en uitslagen ook de NKS site.

Grootste vis van het seizoen:
Snoekbaars: Chris Bloemert 92,5 cm
Baars: Eric van Bemmel 46,1 cm.
Snoek: Van Duivenbode 99 cm.

                       


“Dit was de grootste snoekbaars van het seizoen”

Totale lengte van maatse snoekbaars per boot:
Een nieuwe categorie….. Van Helvert/Duyvelshoff wonnen met ruim 57 meter over 11 wedstrijden ; Kroon en Marteijn werden tweede met ruim 48 meter.(Totaal over 10 wedstrijden)

                       


“Van Helvert-Duyvelshoff hadden ook een superseizoen. Rechts op de foto Paul Goedvolk voor wie het de laatste keer was”

Mercury-Eagle Cup
Eerste: Van Helvert en Duyvelshoff
Tweede: Lucas en Bruul
Derde: Kroon en Marteijn.

 



ANDEREN LAZEN OOK