**KLAAR**              NKS               3 oktober

NKS 3 oktober

Na de laatste “mistige” wedstrijd op het IJ van 5 september j.l. waar de start zelfs enkele uren moest worden uitgesteld, was nu de NKS karavaan op het Joppe neergestreken.

Deze zeer diepe zandwinput staat bekend als niet echt eenvoudig en heeft grote stukken water waar vanwege de diepte eigenlijk geen goede stekken zitten. Het was dan ook een mooi gezicht zoals de deelnemende boten tegen de oevertaluds aan het vissen waren. Aan de ligging van de boten kon je precies zien hoe steil de bodem afliep. Er waren in totaal 47 boten komen opdagen, die met elkaar op deze, qua weer, goede visdag met elkaar de strijd aangingen. Het bleef droog en in de middag stond er een stevige kabbel, kortom echt visweer dus.

                       


“Randall, zoon van de hoofdcontroleur was jarig en mocht deze dag als cadeau mee in de boot van zijn vader”

Ook de snoekbaars vond het prima weer en viel vooral het eerste uur van de wedstrijd het kunst-en natuurlijk aas met veel geweld aan. Daarna viel het op de meeste plaatsen helemaal stil en moest er vervolgens voor elke schub geknokt worden. Mogelijkheden voor de mannen met creatieviteit, want dit zijn de dagen dat je als sportvisser je kunsten kunt vertonen. Er werden in totaal 167 maatse snoekbaarzen gevangen en dat betekende dat de bemanning van 41 boten vis heeft gevangen en dat is voor een NKS wedstrijd een goede score.

Het koppel Carl de Schepper en Total Fishingauteur Luc Coppens had zaterdag 2 oktober de wedstrijd in België reeds gewonnen en net als bij andere sporten speelt de vorm en scherpte ook hier beslist een rol. Luc en Carl staan beiden op scherp en hoewel we niet van opscheppen houden, zijn we er als redactie eerlijk gezegd best een beetje trots op dat zij ook deze tweede wedstrijd van dit weekend, op een totaal ander water, opnieuw wisten te winnen!

De nummers twee van deze dag J. Klein en H. Kok zaten hen echter dicht op de hielen met evenveel (10) maatse vissen maar wat minder centimeters totaal. Vlak daarachter met 9 vissen P. Witteveen met G. Haak die ook erg goed bezig waren en ook de grootste vis van de dag (82,9 cm) pakten. De aantallen liepen langzaam af want zelfs de nummers 16 van deze dag vingen nog 5 maatse vissen. U kunt de volledige uitslag nalezen op de NKS site.

Er werden opvallend veel 70-tigers gevangen want bij de toptien vissen zaten er maar liefst 8 stuks en dat vind je nog maar zelden. H. Ekkelboom en R. Schipper werden tweede en derde met vissen van respectievelijk 79,5 en 75 cm.

                       


“G. Haak was winnaar van de grootste vis en verdiende daarmee een Lowrance X47. Natascha Goedvolk links op de foto, kwam net terug van haar huwelijksreis. Namens Total Fishing gefeliciteerd!”

De grootste baars van de dag viel voor dat water een beetje tegen en had een lengte van toch nog ruim 37 cm. en werd gevangen door dhr. Heida. Grootste snoek werd gevangen door dhr. Wildeboer met 97 cm lengte. De prijsuitreiking werd verzorgd door Paul Goedvolk die ook als “Invalsponsor” fungeerde vanwege het afhaken van groothandel Albatros. De volgende wedstrijd vind plaats op 24 oktober a.s. De locatie is echter nog niet bekend. Tot dan!

                       


“Dit weekend een dubbelslag voor Carl en Luc. Paul Goedvolk in het midden, had er ook zeker geen verdriet van”

 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK