**KLAAR**              NKS               19 juni

NKS 19 juni

Zondag 19 juni werd in het kader van de NKS wedstrijden de op één na laatste wedstrijd van het seizoen 2004/2005 gehouden. In september volgt er nog een wedstrijd in Maurik waarna de finale zal plaatsvinden. Op Total Fishing kunt u van deze wedstrijden uiteraard ook een uitgebreid verslag verwachten.

Vanaf de start hadden de NKS gangers de rivier de Lek nog voor zich alleen maar zo vanaf een uur of 10 uur in de ochtend ontwaakte “verhit” Nederland en werd het met de minuut drukker. De NKS bootjes vielen niet meer op en de rivier vulde zich met powerboten, jetski’s en strandgasten. Nu zijn de meeste sportvissers wel wat gewend en niet gauw van hun stuk gebracht, dus de vangsten bleven niet uit en er werd gedurende de hele dag vis gevangen.

                       


“Voor de wedstrijd in afwachting van de start was het nog lekker rustig op het water”

Zo ving Tanja Leers de 2e grootste vis van de dag van 79 cm, binnen 1 minuut en hadden Duyvelshoff en van Helvert om half 12 nog geen stootje gezien. Wel wisten zij heel knap naar het einde van de wedstrijd nog 5 vissen te vangen, goed voor een derde stek. Niet veel maar wel opvallend veel mooie en sterke vissen en een serie echt flinke baarzen. De drie grootste baarzen waren allemaal 45 cm of groter en dat zijn stevige maten.

In de ochtend stroomde de rivier nog enigszins maar tegen de middag viel de stroming geheel weg en aan het eind van de wedstrijd stroomde het zelfs, onder invloed van het getij, de andere kant op. De 45 deelnemende boten wisten in totaal 62 maatse snoekbaarzen te landen en ter meting aan te bieden, dus gezien de omstandigheden niet echt slecht want het gaat hier wel om nauwkeurig gemeten maatse vissen.

                       


“Zo zag het er zondagmiddag uit langs de rivier de Lek”

Ondanks alles bleven 15 boten visloos en dat geeft wel aan dat het allemaal niet eenvoudig was. Daarom des te meer waardering voor de vissers die wel hun tax wisten te vangen. Van die 60 maatse vissen waren er maar liefst ruim 20 boven de 60 cm. De grootste snoekbaars van de dag was overigens 81,4 cm en werd gevangen door Johan Schoot die ook samen met zijn vismaat Daan Verbruggen de prijs voor het beste bootkoppel wisten te winnen. Tweede werd het koppel I. Vuccenic/ N. de Bie en derde Duyvelshoff-van Helvert.

Wim van de Velde ving de grootste baars van 45,8 cm, direct gevolgd door dhr van de Berg en Rits met baarzen van respectievelijk 45,3 en 45,0 cm.

De organisatie kan terug kijken op een geslaagd evenement ondanks de moeilijke omstandigheden waaronder moest worden gevist. De keuze om op een rivier te gaan vissen was een verstandige en werkt op die manier mee aan een positief imago voor het hele NKS gebeuren.

De organisatie was verder perfect en ademde een uitstekende sfeer onder de deelnemers en een prachtige prijzentafel. Er had zich voor deze wedstrijd naast de bestaande, een nieuwe sponsor gemeld (Arca Bifa) op een nieuw water. Mooi toch? Voor de stand in de belangrijke Eagle-cup gaan Simmerman en van Duyvenboden nog steeds aan kop.

                       


“Winnaars van de bootprijs én de grootste vis: Daan Verbruggen (links) en Johan Schoot. Peter Roeg in het midden, verzorgde samen met Ronald de prijsuitreiking”

 

 


ANDEREN LAZEN OOK