**KLAAR**              NKS

NKS

Afgelopen zondag, 5 september 2004, werd alweer de derde wedstrijd van dit nieuwe NKS seizoen gevist. Ditmaal was het IJ en Shimano aan de beurt als plaats en groothandelsponsor van deze wedstrijd, een bekend water voor veel “westerlingen” uit de regio.

Zeer dichte mist gooide echter bijna roet in het eten voor de NKS gangers en de organisatie nam het enige wijze besluit en dat was de wedstrijd een tijdje uitstellen totdat de mist voldoende zou zijn opgetrokken. De boten waren inmiddels te water en de deelnemers hadden uiteindelijk anderhalf uur de tijd om bij te praten. De wachttijd ging van de totale vistijd af zodat er anderhalf uur minder gevist kon worden. De wedstrijd startte tenslotte om 10 uur en er kon worden doorgevist tot 15.00 uur. In totaal lagen er 58 wedstrijdboten met 2 koppige bemanning op het IJ.

                       


“De wedstrijd werd vanwege de zeer dichte mist anderhalf uur uitgesteld…”

Direct na de start werden de meest belovende stekken razendsnel ingenomen en de eerste vissen werden al snel gevangen. Juist die eerste gevangen vissen bleken later cruciaal want daarna werd er door de meeste deelnemers geen visje meer gevangen. Wel regelmatig een (zeer) zachte aanbeet met evenzo vaak een loslater. Het was overigens ook geen echte kunstaasdag want bijna alle vissen werden met een dood visje gevangen. De penvissers boekten de beste resultaten en na meting bleek dat er slechts 56 maatse snoekbaarzen door de deelnemers waren gevangen. Minder dan 1 maatse vis per boot en dat was qua vangsten toch een van de mindere uitslagen in de NKS historie, echter nog lang niet zo slecht als in Maurik waar ooit slechts 13 maatse vissen konden worden gevangen…

John van Helvert en zijn compagnon Peter Duyvelshoff sloegen direct aan het begin van de wedstrijd toe en vingen maar liefst 8 vissen en dat was op deze dag een zeer goed resultaat. Door de drie opvolgende koppels (Ekkelboom-Ekkelboom, Land-Bloemert en Vis-van Gameren werden 4 maatse vissen gevangen, waarna de aantallen hard terug liepen van 2 naar 1 vis per boot. Zoals altijd werd er ook een grootste snoekbaars gevangen en die was dit keer toch nog een mooie vis van 76,8 cm gevangen door dhr. Hamelijnck, gevolgd door dhr. Stegeman die ook een zeventiger wist te vangen.

                       


“Tevreden gezichten bij de organisatie en deelnemers. V.l.n.r. Piet Vogel, John van Helvert, Esther Vogel en Peter Duyvelshoff”

Opvallend tijdens deze wedstrijd was het doortastende optreden van de organisatie (Osdorp hengelsport) en de uitstekende manier van controleren door hoofdcontroleur Eric en zijn manschappen. Geen halfslachtig gedoe maar een duidelijk en helder gebeuren, iets waar iedereen baat bij heeft. De prijzen werden uitgereikt door Piet en Ester Vogel, eveneens een koppel die weet waar ze mee bezig zijn. De volgende wedstrijd is op 3 oktober a.s. Tot dan!

                       


“Dhr Hamelijnck werd dankzij de grootste vis, winnaar van een Fish Easy 2 beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Lowrance-Eagle”

 

 


ANDEREN LAZEN OOK